Rustikke fibreboller med valnødder

Her har vi nogle super lækre svampede, rustikke, fibrerige og mættende boller. Lad dig ikke skræmme af at der er mange ting, som du måske ikke lige har stående i skabet. Havregrynene kan sagtens være de helt almindelige, grahamsmelet kan erstattes af speltmel og den italienske hvedemel, kan skiftes yd med den helt almindelige hvedemel – og resultatet vil stadigvæk blive super lækkert! Jeg har snart bagt dem mange gange, netop fordi de fx kan sættes over fredag aften, bages lørdag morgen og så er der lækkert bagværk til hele weekenden 😉 ..

Opskriften er til 6 store el. 12 mellemstore boller

Rustikke fibreboller med valnødder

Klik for større version.

Ingredienser
25 g. gær
9 dl. lunken vand
2 tsk. salt
2 tsk. rørsukker el. honning
1 spk. olie
200 g. valnøddekerner
40 g. fibre HUSK
100 g. glutenfrie havregryn
100 g. grahamsmel
ca. 400 g. italiensk tipo 00 hvedemel

Fremgangsmåde
Dag 1:
Start med at smuldre gæren ud i en passende stor røreskål. Gæren opløses i det lunkne vand, under omrøring, sammen med salt, sukker eller honning og olie.

Hak valnøddekernerne groft og bland dem ned i gærblandingen. Dertil tilsættes HUSK, havregrynene og grahamsmelet.

Rør godt rundt, til du har en tyk grødagtig masse.

Deri røres den italienske hvedemel, til du har en sammenhængende dej som ikke længere er klæ.

Dæk dejen over med et rent klæde og lad den hæve på køkkenbordet i ca. 12 timer.

Dag 2:
Efter hævetiden formes 6-12 lige store boller, som fordeles på en bagepapirs beklædt bradepande. Dæk dem over med klædet og lad dem efterhæve i 1 times tid imens ovnen forvarmes til 200 graders almindelig varme.

Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20 minutter.

I starten af bagningen kan det anbefales at tilsætte ½-1 dl. vand i en anden bradepande eller i bunden af ovnen, så brødet kan få lidt fugt – det kan være ret vigtigt, når du arbejder med en grov dej. Det er super godt til det meste bagværk og er med til at give brødet en lækker og luftig konsistens.

Bag bollerne til de har fået en let sprød skorpe og en gylden kulør. De skal gerne lyde ‘hule’, når man banker i bunden på dem.

Tag dem ud af ovnen, lad dem køle af og server dem let lune.

Tip!
I stedet for valnødder, kan du fx anvende hakkede hasselnødder eller kerner såsom græskar – el. solsikkekerner.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*