Gammeldags fastelavnsboller med appelsin & marcipan remonce

Fastelavnsboller bliver man aldrig træt af, det gør jeg i hvertfald ikke 😉 De smager jo SÅ godt, specielt de hjemmelavede af slagsen, hvad enten det så er med creme, syltetøj eller med remonce (se HER). De her er min ellers super lækre opskrift, hvor jeg har tilsat lidt appelsin, for at give lidt friskhed til de ellers søde boller og lidt konsistens, med de hakkede nødder. Bestemt et super godt alternativ, hvis man synes at det normalt godt kan blive for kvalmt 😉 .. 

Opskriften er til 12-16 stk.

Klik for større version.

Ingredienser
50 g. gær
1½ dl. minimælk
ca. 500 g. hvedemel
2½ spk. sukker
3 tsk. stødt kardemomme
2 æg (heraf 1 til pensling)
300 g. koldt smør
1 knp. salt

Marcipanfyld
100 g. marcipan
100 g. smør
100 g. sukker
Skal af 1 øko appelsin
30 g. ristede hakkede mandler

Glasur
175 g. florsukker
5 tsk. kakao
Ca. 2 spk. kogende vand

Fremgangsmåde
Opløs gæren i den kolde mælk.

Smørret skæres i mindre stykker, som blandes med gærblandingen og de øvrige ingredienser, under omrøring.

Vær omhyggelig med at tilsætte alt melet, så dejen ikke bliver for tør. Er der noget tilbage, kan du bruge det til at drysse ud over bordet, når dejen skal rulles ud.

Stop med at tilsætte mere mel, når dejen er let klæbrig men slipper skålen.

Lad dejen hvile et koldt sted i cirka 15-20 minutter. Imens røres remoncen (marcipanfyldet) til en ensartet masse, uden synlige smørklumper, af ovenstående ingredienser.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en kvadrat på 30×40 cm.

Skær kvadraten ud i 12-16 lige store stykker og fordel lige dele marcipanmasse, midt på alle kvadraterne.

Fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen om fyldet, form dejen, som var det til helt almindelige boller, eller i små firkantede pakker.

Vær opmærksom på, at de er lukket tæt, således at fyldet ikke render ud under bagningen.

Læg fastelavnsbollerne med lukningen nedad, på en bagepapirsbeklædt bradepande. Lad dem hæve i ca. én time, til de har hævet og pensl derefter bollerne med sammenpisket æg. Forvarm ovnen imens bollerne hæver.

Bag bollerne midt i ovnen ved 220 grader, ved almindelig varme, i cirka 10-12 min, eller til de er blevet gyldne.

Lad dem køle af i 10-15 min. på den varme bradepande, og derefter på en bagerist.

Når bollerne er blevet kolde, røres chokoladeglasuren sammen og fordeles på alle bollerne. Glasuren skal være sej og skal kunne fordeles på bollerne, helst uden at den ‘løber’.

Pynt dem afslutningsvis af og server med en god kop kaffe eller te til.

Tip!
Du kan pynte bollerne med hakkede nødder (pistacie, hasselnødder, mandler mm.), frysetørrede bær, forskelligt kagepynt og meget mere.

Bollerne er bedst at spise, når de er nybagte – men kan sagtens også spises dagen efter.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*