Grøn nuddelsalat med kylling

En lynhurtig, nem og lækker sommerret – men en ret, der også nemt kan tilpasses, og serveres om vinteren, hvis det er at foretrække. Grøntsagerne kan frit varieres og tilpasses til sæsonens forskellige grøntsager og kødet kan med fordel også erstattes af andre typer fjerkræ, fisk, kød eller vegetariske former for tilbehør..

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
250 g. æggenudler
Grøn nudelsalat2 hele kyllingebryster
125 g. sukkerærter
2 store håndfulde ubælgede ærter
½ stort broccolihoved
½ dl. soya
2-3 spk. sesamolie
2 fed hvidløg
3-4 cm. frisk ingefær
1 bundt frisk basilikum

Desuden
Olie til stegning og kogning

Fremgangsmåde
Start med at koge nudlerne efter anvisning på pakningen.

Imens steges kyllingen i 4-5 minutter i olie, ved mellemhøj temperatur, på hver side alt efter tykkelse.

Imens nudlerne koger og kyllingen steges, røres marinaden af soya, sesamolie, fintrevet hvidløg og ingefær.

Forbered nu grøntsagerne.

Ærterne bælges, sukkerærterne skæres på langs, broccolien skæres i små buketter og til sidst skylles det hele grundigt. Lad det dryppe af.

Skyl og hak nu den friske basilikum – gem gerne noget af det til pynt.

Efter stegning får kyllingen lov til at trække og køle lidt af, nudlerne skylles under koldt vand, og efter afdrypning blandes de grundigt med marinaden.

Derefter tilsættes krydderurterne og grøntsagerne.

Pynt og server.

Tips
Det smager også super godt, hvis du drysser hakkede cashewnødder eller peanuts over retten.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*