Hjemmelavet karrysovs med rød karrypasta

En simpel, nem og utrolig velsmagende karrysauce. Den kan serveres som tilbehør til retter med fjerkræ, svinekød og vegetariske. Karrysauce kan laves med en mager mælk, eller blot med bouillon, så saucen bliver mere fedtfattig, hvis det er det man ønsker 😉 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 3-4 personer Ingredienser 20 g. smør ca. 1 spk. ‘Madras karry’ 1½ spk. hvedemel 3½ dl. mælk 1 dl. vand ½ grøntsagsboullion terning Smag til med ca. 1 tsk. rød karrypasta Friskkværnet salt og peber Fremgangsmåde Smelt smørret i en tykbundet gryde. “Brænd” karry’en af til det bobler og dufter kraftigt af karry. Det skal dog ikke brændes af, bogstaveligt talt. Her tilsættes mel og piskes hurtigt rundt i gryden. Tilsæt mælken og lad det koge op. Sæt varmen på middelhøj varme. Sovsen begynder at tykne, tilsæt derefter vandet og boullionen. Lad det koge lidt ned, så sovsen får kogt melsmagen væk og får en tilpas konsistens. Smag til med friskkværnet salt og peber, samt cirka én teskefuld rød karrypasta. Tip! Saucen kan også anvendes som en grundsovs til kylling i karry, eller andre sammenkogte karryretter. Du kan samtidig med at du brænder karry’en af, svitse 1/4 løg og 1/4 æble i fine bittesmå tern, for at give saucen mere smag og konsistens – men det er helt valgfrit. Saucen kan med fordel sigtes før servering.

Velbekomme. ___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!
Share

Comments

 1. Peter Røn says

  Tusind tak, har ledt i 100år efter en “normal” opskrift på en karrysauce.. alle folk synes åbenbart det er sjovt med æbler, ærter og peanuts i…

 2. JUBIII!!! Min første vellykkede karrysovs…Har prøvet så mange gange og var egentligt gået over til pulver versionen.. Men denne lykkedes og smager bare SÅ godt, glæder mig til at servere den for familien om lidt 🙂

  • linelomholt says

   Ej hvor er det dejligt at høre – det glæder mig. Og skønt at du lige meldte tilbage her på bloggen ! 😀

 3. Jeg ved simpelthen ikke, om jeg har gjort et eller andet forkert, men saucen blev bare så stærk, da jeg lavede den. Jeg tyndede den op med dobbelt så meget mælk, som der står i opskriften, og den var stadig til den stærke side :-/ Gad vide om min karry er stærkede, end den du bruger? Jeg bruger madras karry fra Budget.

  • linelomholt says

   Hey Trine,
   Årh det lyder da ikke godt! Jeg anvender altid Santa Maria’s, den bliver på ingen måde for stærk. Den er helt perfekt både til denne type sauce, til wokretter og meget andet.

   Det kan meget vel være, at det er den type karry, der har gjort det, der er jo virkelig meget forskel på de forskellige typer karry.

   Håber at den bliver bedre ved næste forsøg 🙂

 4. godkendt af mine fire små børn så det bliver nu en klassiker (boller i karry) herhjemme! 🙂

  • linelomholt says

   Hvor er det godt at høre, Louise. Altid godt med en god grundopskrift 🙂

   Tak for din feedback!
   /Line.

 5. Jonny Hansen says

  Hej Louise, jeg står for madlavningen hver weekend i klubben her på Christiania.
  Lavede en gryde boller i karry til hele slænget, og de syntes den var top dollar!
  Vi var alle baskede, så vi åd det hele. God opskrift fra rockerklubben !

 6. Cecilie Nissen says

  Fantastisk!!

 7. Pernille says

  Jeg har lige et spørgsmål, er det nødvendigt at bruge grøntsagsboullion? Det har jeg nemlig ikke 🤔 Jeg har kun oksekød og kylling/hønseboullion… Kan jeg bruge dem?

  • linelomholt says

   Hønsebouillon ville også passe helt fint til 🙂 ellers kan det godt undlades, det giver bare en god smag til saucen. Så hønsebouillon ville være det bedste bud på noget der minder om det 🙂

Speak Your Mind

*