Fuldkorns laksetærte med frisk spinat & fetaost

Det er rigtig vigtigt at vi får fisk nok i vores kost, og det handler derfor ofte om at få inspiration til, hvordan vi kan variere vores daglige måltider, hvori fisk indgår. Vigtigheden er stor, fordi fisk – særligt laks, makrel og sild – er rig på de sunde omega 3 fedtsyrer, som vi ikke selv kan producere og dermed skal have dem via kosten. Så her kommer et bud på en ret med laks, som ikke bare er rig på de sunde fedtsyrer, men som også smager vanvittigt godt. Kombinationen af laks, frisk spinat og fetaost er super god, specielt i en sprød fuldkornsmadtærte og er derfor også en god måde at få øget indtaget af fisk i den daglige kost 😉 ..

Opskriften er til 4-6 portioner

Laksetærte med spinat1

Klik for større version.

Ingredienser
1 portion tærtedej
2 stk. fersk laksefilet
1 pose frisk spinat (250g.)
100 g. græsk fetaost
3 æg
2 dl. creme fraiche
2 fed hvidløg
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Lav tærtedejen efter anvisning fra din egen tærtedejsopskrift – eller via ovenstående link.

Når du har rullet tærtedejen ud, prikket den og er begyndt at forbage den, kan du begynde at forberede dit fyld.

Start med at skylle den friske spinat grundigt. Vrid det derefter for vand med hænderne og hak det groft. Varm en pande op med lidt olivenolie, salt, peber og 2 fed fintrevet eller hakket hvidløg.

Hæld spinaten på panden og skru lidt op for varmen, da spinaten ret hurtigt vil begynde at afgive vand.

Når spinaten er faldet godt sammen tages det af panden og hældes i en si, hvor vandet presses fra.

Skær laksen ud, og skær skind-siden af, hvis du køber fisk hvor det stadigvæk sidder på. Skær fisken ud i mindre tern.

Fordel spinaten i tærtebunden og det ferske fisk ovenpå samt fetaosten der smuldres ud over det øvrige fyld.

Bland æg, creme fraiche, salt og peber til en ensartet masse og hæld det over tærtefyldet.

Bag tærten ved 200 grader i 25-30 minutter, eller til overfladen er gyldenbrun.

Tip!
Du kan frit variere fyldet i tærten, efter smag og behag. Du skal bare ikke ændre det store ved æggemassens sammensætning, så vil det meste fyld kunne fungere i denne tærte.

Prøv at erstatte fetaosten med hytteost – så sparer du lidt på fedtet og får dermed mere protein ind i retten.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Tusinde tak for at dele denne opskrift, har lavet tærten og den virkelig lækker.
    Også en god grov bund (:

    • linelomholt says:

      Hej Camilla,
      Tak for dine rosende ord – er glad for at du kan bruge opskriften og at den faldt i god jord. 🙂

      /Line.

Speak Your Mind

*