Klassiske mørbradbøffer med bløde løg

For mig er mørbradbøffer med bløde løg, et typisk kendetegn til de klassiske påske, – pinse – og julefrokoster, sammen med et hav af mange andre lune retter, fiskeretter og meget mere. Vi nærmer os stille og roligt jul – og derfor varmer vi da op med opskriften på de nemme og undervurderede mørbradbøffer, som faktisk smager godt bare med et stykke godt rugbrød til 😀 .. 

Klik for større version.

Opskriften er til 10-12 stk.

Ingredienser
ca. 600 g. hel svinemørbrad
2 spk. hvedemel
Frisk kværnet salt og peber

3 mellemstore løg
½-1 spk. sukker

Frisk kværnet salt og peber
Smør og olivenolie til stegning

Fremgangsmåde
Start med at afpudse mørbraden med en skarp kniv, så den er fri for sener, fedt og hinder.

Skær mørbraden i 10-12 ca. lige store stykker og bank dem til flade ‘bøffer’.

Pil løgene og på et rent skærebræt, skæres de i skiver.

Varm en stor pande op og tilsæt lidt smør og olie. Bland melet med frisk kværnet salt og peber og når panden er varm nok, vendes bøfferne i melblandingen og steges til de er gyldenbrune.

Fordel dem i et ovnfast fad og gør klar til at stege løgene.

Varm en ren pande op, tilsæt olivenolie og lidt smør og steg løgene, til de ‘falder sammen’ og bliver gyldne. Krydr med salt og peber og strø sukkeret over løgene.

Rør jævnligt rundt i løgene og tag dem af varmen, når de er brune, bløde og har en dejlig karameliseret smag. Fordel dem over bøfferne og varm det hele i en forvarmet ovn ved ca. 200 grader i 10-15 minutter.

Tip!
Server bøfferne med et godt stykke fuldkornsrugbrød, som en lun ret, som del af en påske, pinse eller julefrokost – eller bare som helt almindelig middagsmad eller aftensmad.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*