9 opskrifter med supersunde RØDBEDER

Rødbeder har jo en vanvittig smuk farve, som gør dem super dekorative i madlavningen. De indeholder rigelige mængder af de sunde kostfiber og så er de rige på vitamin K. Så tænker du måske.. Hvad er det godt for? 😉

Det er faktisk det vigtigste vitamin, for størkningen af vores blod og derfor er det også et ret vigtigt vitamin at få nok af. Vitamin K er også fedtopløsligt, hvilket betyder, at vi i kroppen optager det bedst, når vi indtager rødbeder sammen med lidt fedtstof, fx i form af olie, fed ost (parmesan) eller lignende.

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Rødbede/brombær salat med balsamico og fetaost – se HER.
2. Vitaminbombe; Rødbedejuice med æble og ingefær – se HER.
3. Gammeldags syltede rødbeder, fx som tilbehør til en god mormorret – se HER.
4. Vegetariske rødbedebøffer med hvidløg, persille og fetaost – se HER.

Man kan jo lave et hav af lækre ting med rødbeder, da de jo bliver søde ved varmebehandling – hvorfor de er super gode at anvende som naturligt sødme, hvad enten det er i salater eller kage.

5. Chokolade-rødbede kage med frosting – se HER.
6. Bulgursalat med blandede beder, fetaost & brombær – se HER.
7. Hvidløgsbagte rødbeder med parmesan – se HER.
8. Rødbedesalat med parmesanchips og basilikum – se HER.
9. Luftige rødbedeboller med kerner – se HER.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HER kan I se alt hvad der er på bloggen med de lækre rødbeder. Det går lige fra vegetariske retter, som rødbedebøffer, kage & brød, juice, chips, syltede, salater og lignende.

Som den opmærksomme læser nok har opdaget, går det meget igen med fetaost, parmesan, vinaigrette til salaterne, olie i kagen og lignende; hvilket er nødvendigt, hvis vi skal have det fulde udbytte af det sunde fedtopløslige vitamin. Selvfølgelig skal fedtet være i moderate mængder, for også at opretholde en vis sundhedsstandard. Dette gælder i øvrigt også de 3 andre fedt-opløslige vitaminer, som er A, D, E – og K vitamin.

Velbekomme 😀 

Share

Speak Your Mind

*