Nem fransk løgsuppe

Denne suppe indeholder ikke specielt mange ingredienser, og dem den indeholder er ikke specielt dyre – så gør dig gerne umage med at finde nogle råvarer af god kvalitet – det kan virkelig betale sig og det kan også smages i retten. Retten kan serveres som en forret, en let frokost eller som aftenmåltid 😀 ..

Opskriften er til 4-5 personer

Fransk løgsuppe1

Klik for større version.

Ingredienser
ca. 10 g. (rigtig) smør
1 spk. olie
1 kg. zittauerløg
2 spk. rørsukker
1 dl. hvidvin
1 liter hønsefond el. bouillon
1 bouillontern (høns el. grøntsag)
3 fed hvidløg
4-8 skiver flûte el. alm brød

Desuden
God revet ost
Frisk høvlet parmesan
Friske krydderurter

Fremgangsmåde
Start med at pille alle løgene og skære dem over på den lange led. Skær dem alle sammen i tynde skiver.

Pil ligeledes hvidløgene og riv dem alle sammen fint.

I en stor gryde smeltes smørret og olien tilsættes sammen med salt og peber.

Svits løgene samt 1/3 del af hvidløget i gryden til de falder sammen. Tilsæt sukkeret, der hjælper dem med karameliseringen af løgene.

Lad løgene stege i lidt mere tid, til de får en gylden karamel farve.

Derefter tilsættes hvidvinen og lad det småkoge i et par minutter. Tilsæt nu fonden og bouillonterningen, og lad det småkoge i 5-10 minutter.

Imens skæres brødet i skiver og ristes til de bliver super sprøde inde i ovnen ved 210 grader.

Smag suppen til med salt, peber og det sidste revet hvidløg. Hæld suppen i nogle små suppe skåle.

Ovenpå suppen lægges der en brødskive pr. personanretning i en skål og drysses med revet ost. ‘Bag’ dem i ovnen og tag dem ud,  når osten er smeltet og har fået en let brunlig farve.

Pynt tallerkenerne af med høvlet parmesan og frisk hakket persille eller timian.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*