Grøntsags ‘skaller’ med krydret oksekød

En nem (og glutenfri) måde at lave tacos eller skaller på. Det virker banalt, men det smager rigtigt lækkert, er nemt og billig mad – og så kan det varieres med vildt meget forskelligt fyld. Det er passende som billig  og sund mad  for studerende, som en nem frokost, eller hvis aftensmaden bare skal være nem og lidt anderledes end normalt. 😉

Grøntsagstacos med oksekødsfyld

Klik for større version.

Opskriften er til 2 personer

Ingredienser
1 spk. olie
250 g. hakket oksekød (3-7% el. 8-12%)
1 lille løg
1/4 squash
1 stort fed hvidløg
Krydderier (kyllingekrydderi, oregano, chili, mm)

½ iceberg hoved (el. tilsvarende stort romaniehoved)
Evt. avocado, agurk, tomat, peberfrugt, avocado, fetaost, mm.

En god dressing, gerne hjemmelavet
og/el. en god pesto

Fremgangsmåde
Start med at svitse kødet i olien. Imens kødet steger, skylles og rives squashen. Løget pilles og hakkes fint (eller rives groft). Hvidløget pilles og hakkes eller rives fint.

Løgene og hvidløget svitses med kødet. Når de er glasklare, tilsættes squashen og smages til med krydderier. Jeg anvendte bl.a chiliflager, en god spansk spicy krydderiblanding, tørret oregano, salt og peber. Anvend dette, tilsvarende – eller det du finder mest passende.

Imens kødet simrer, ved lav temperatur, klargøres grøntsagerne.

Salaten skylles og bladene skilles let fra hinanden, helst hvor de smadres så lidt som muligt. Derfor kan der være visse fordele, ved at anvende store romanieblade stedet.

Snit og skær de øvrige grøntsager ud. Rør selv en nem dressing af cremefraiche, krydderurter/krydderier, citronsaft og/eller hvidløg, salt og peber. Eller køb en lækker dressing, hvis du ikke har en liggende.

Du kan i stedet for – eller ligeledes også anvende en god pesto.

Smag kødet til for sidste gang, evt. med lidt flere krydderier, hvidløg og/eller salt og peber.

Server det hele ved bordet, så man selv kan lave sin skal/taco, ved at bygge det op med kød, grøntsager, feta/mozerella ost og dressing/pesto.

Tip!
I stedet for oksekød, kan du med fordel anvende hakket kylling eller kalkun. Fremgangsmåden er den samme.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*