Grov pizzabund

Hjemmelavede pizzaer kan smage ligeså godt, hvis ikke bedre end dem man kan købe. Ved at bage pizzaen med groft mel, giver bunden en større mæthed og er sundere end den helt almindelige hvedebund. Varier fyldet som du kommer på din pizza efter smag, og anvend gerne en god hjemmelavet tomatsauce.

Opskriften er til 1-2 pizzabunde

Grov pizzadejIngredienser
25 g. gær
3 dl. lunkent vand
1 spk. olie
1½ tsk. salt
3 dl. grahamsmel
3 dl. pizzamel, hvede el. durummel

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt olie, salt og vand.

Tilsæt mel, lidt efter lidt. Det er ikke sikkert at det er nødvendigt at bruge det hele – det kan også være, at du skal bruge lidt mere end angivet. Det afhænger meget af den type mel, som du anvender.

Dejen er perfekt, når den er let og luftig i konsistensen, men ikke klistrer sig helt til dine fingre, når du rører ved den.

Lad dejen hæve i 45-60 min. Gerne i længere tid, hvis du har tid til det.

Slå dejen ned og rul dejen ud på et meldrysset bord, og rul dejen ud, så det passer med en bradpande størrelse eller 2 runde pizzaer. Beklæd bradepanden med bagepapir og bag den derpå – eller bag dem på en pizzasten.

Kom tomatsauce på pizzaen, og derefter en god revet ost. Af topping er det kun fantasien der sætter grænser.

Bag pizzaen ved 225 grader i cirka 15-20 minutter, eller til kanten er sprød og lækker.

Tips
En pizza med denne dej, kan sagtens serveres for en diabetikker, så længe det er noget fornuftigt fyld der kommer på pizzaen. En mulighed er også, at man ved siden af, serverer en let salat.

Alt efter hvor tyk du gerne vil have din pizzabund skal være, kan opskriften række til 1½-2 grove bunde.

Bager du din pizza på en pizzasten, opnås den sprødeste og lækreste pizzabund.

Velbekomme.

Share

Comments

  1. Rigtig lækker opskrift. Har selv brugt den mange gange, og den giver en rigtig god pizza! 🙂

Speak Your Mind

*