Grov pizzabund

Hjemmelavede pizzaer kan smage ligeså godt, hvis ikke bedre end dem man kan købe. Ved at bage pizzaen med groft mel, giver bunden en større mæthed i længere tid og maven noget at arbejde med – og er dermed et sundere end den helt almindelige hvedebund, som fås de fleste steder. Varier fyldet som du kommer på din pizza efter smag, og anvend gerne en god hjemmelavet tomatsauce.
Opskriften er til 1 stor el. 2 alm. Pizzabunde

Grov pizzadej

Klik for større version.

Ingredienser
25 g. gær
3 dl. lunkent vand
1 spk. olie
1½ tsk. salt
3 dl. grahamsmel
3 dl. pizzamel, hvede el. durummel

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt olie, salt og vand.

Tilsæt mel, lidt efter lidt. Det er ikke sikkert at det er nødvendigt at bruge det hele – det kan også være, at du skal bruge lidt mere end angivet. Det afhænger meget af den type mel, som du anvender og hvor meget væde det suger til sig.

Dejen er perfekt, når den er let og luftig i konsistensen, men ikke klistrer sig helt til dine fingre, når du rører ved den.

Lad dejen hæve i 45-60 min. Gerne i længere, hvis du har tid til det.

Slå dejen ned og rul den ud på et meldrysset bord. Mængden passer til én bradpande størrelse eller 2 runde pizzaer. Beklæd bradepanden med bagepapir og bag den derpå – eller bag dem på en pizzasten.

Kom tomatsauce på pizzaen, og derefter en god revet ost. Af topping er det kun fantasien der sætter grænser.

Bag pizzaen ved 225 grader i cirka 15-20 minutter, eller til kanten er sprød og lækker.

Tip!
Af grove meltyper, kan du evt også anvende groft ølandshvedemel, speltmel eller lign. Vær påpasselig med at bruge rugmel. I såfald anvendes max 1 dl. Rugmel til 5 dl. Finere mel såsom hvedemel, durum eller lign.

Velbekomme.
________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Rigtig lækker opskrift. Har selv brugt den mange gange, og den giver en rigtig god pizza! 🙂

Speak Your Mind

*