Brødrene Prices ‘Fish n´chips’

Fish n´chips kan være vildt lækkert, men det kan til gengæld også nemt ødelægges, hvis det er alt for friture agtigt i smagen og det ikke er lavet af ordentlige råvarer. Denne opskrift, er udviklet af Price brødrene og er super god, med en ultra sprød og crispy dej på fisken og rustikke fritter. Har anvendt den flere gange og det bliver virkelig godt hver gang. Jeg serverede retten med en salat, men den kan sagtens serveres som den er 🙂 ..

fish n chips1

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
450 g. torskefilet (4 stykker)
2 æggeblommer
180 g. hvedemel
3 dl. øl

2 æggehvider
1 tsk. salt

6-8 store bagekartofler
ca. 1½ liter smagsneutral olie*

Fremgangsmåde
Kartoflerne skrælles (kan undlades) og skæres til rustikke fritter, som hældes i en røreskål og dækkes med vand.

Skift vandet på dem ca. 3-4 gange i løbet af en time. Det gør man for at få overskydende stivelse ud af kartoflerne.

Fordel torskefiletterne på en tallerken eller fad og krydr dem med salt og peber.Dæk dem over og lad dem trække i en halv times tid, imens resten af retten klargøres.

Når tiden er gået, duppes fisken tør med lidt køkkenrulle.

Efter en times tid, duppes kartoflerne helt tørre og du kan begynde at varme olien op i en tykbundet gryde, til den når op på 170-180 grader.

I mindre portioner, steges kartoflerne i olien, til de er helt gyldne og er blevet bløde indeni. Du kan tjekke om de er det, ved at stikke i dem med en urtekniv.

Når kartoflerne er færdige, hældes de over på en bradepande, på noget fedtsugende papir. Forvarm ovnen, så de kan blive genopvarmet, når de alle sammen er stegt.

Begynd på dejen til fisken. Æggene deles og blommer/hvider hældes i hver deres skål.

Blommerne piskes sammen med hvedemelet og øllen, til der ikke er flere klumper tilbage.

I den anden røreskål piskes æggehviderne stive sammen med salten, hvorefter de stiftpiskede hvider blandes med æggeblomme-blandingen, til du har en ensartet, let og luftig masse.

Når alle kartoflerne er stegt, kan du friturestege fisken.

Fisken dyppes i dejen, dryppes let af og steges i den varme olie (ved ca. 180 grader), til de er gyldne. Steg 1-2 fiskestykker af gangen, alt efter hvilken størrelse gryde du benytter.

Når du steger sidste hold fiskestykker, kan du sætte fritterne ind i den forvarmede ovn. Husk at krydre dem med havsalt, når de er blevet stegt.

Server den varme fisk og fritter sammen, evt. med en form for dyppelse til fritterne.

Tip!
*Smagsneutral olie kan være solsikke, – majs, – eller vindruekerneolie.

Du kan sagtens nøjes med at anvende 1 liter olie – så skal gryden blot være lidt mindre og du skal ligeledes stege en mindre portion kartofler af gangen, så de bliver stegt ordentligt.

Velbekomme. 

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*