Kryddermarineret koteletter med ‘forårsgrøntsager’

Med denne form for marinering af kødet, og dét at det ikke færdigsteges, men at det tilberedes færdigt indeni ovnen sammen med grøntsagerne, sikrer at kødet bliver saftigt, smagfuldt og at grøntsagerne ikke bliver for overtilberedte. Retten smager rigtigt godt, serveret sammen med grove ris og/eller et stykke godt groft brød. Udelades grøntsagerne, kan det marinerede kød sagtens anvendes som en del af en grill-middag..

Opskriften er til 6 personer

Kryddermarineret koteletter med forårsgrøntsager

Klik for større version.

Ingredienser
6 koteletter af god kvalitet
6 fed hvidløg
1 bundt frisk basilikum
1 tsk. paprika
1 tsk. tørret oregano
Olivenolie, salt & peber

½ bundt forårsløg
1 mellemstort rødløg
1 rød peberfrugt
250 g. friske champignoner
250 g. små cherry tomater

Fremgangsmåde
Start med at pille og rive alle hvidløgene fint, skyl derefter basilikummen og hak det meget fint.

I en røreskål ligges koteletterne og i skålen tilsættes halvdelen af hvidløget, basilikummen, paprika, oregano, en smule olivenolie, så krydderierne kan opløses og til sidst tilsættes salt og frisk kværnet peber.

Med rene hænder, eller plastikhandsker på, blandes alt kødet, så alt marinaden fordeles ligeligt. Tilsæt evt. en smule mere olie hvis krydderierne ikke fordeler sig så godt.

Det skal absolut ikke ‘sejle’ i olie.

Tildæk røreskålen og sæt den på køl – gerne i 2-3 timer. Hvis du har tid til det, så gerne natten over – det giver en super god smag og kødet bliver meget mere saftigt af det.

Inden koteletterne skal steges ordnes alle grøntsagerne grundigt. Sørg for at der ikke er jord på nogen af dem, og fjern også kernerne og det indre fra peberfrugterne.

Skær alle grøntsagerne ud i mindre og mundrette stykker.

Begynd at forvarme ovnen til 200 grader.

På en varm pande brunes koteletterne, så de lige tager farve på hver side – de skal på ingen måde steges færdigt, blot 1-2 minutter på en varm pande på hver side.

Fordel koteletterne i et ovnfast fad og start på tilberedningen af grøntsagerne.

Start med at svitse champignonerne med salt, peber og evt. en smule olie, til de er blevet møre og gyldne i farven.

Derefter svitses løgene, kun lige til de ikke længere har ‘bid’. Til sidst svitses alle de resterende grøntsager, sammen med den sidste halvdel af basilikummen, hvidløget, salt og peber.

Grøntsagsblandingen skal ikke have ret lang tid på panden.

Alle grøntsagerne også skal i ovnen bagefter, så det er faktisk kun lige i et par minutter, for at hvidløgs/basilikumsblandingen kan tage varme og blive blandet godt med grøntsagerne.

Bland alle grøntsagerne og fordel dem ovenpå kødet og sæt fadet ind i 200 graders varm ovn og bag det i ca. 20 minutter.

Lad det køle af i et par minutter og server.

Tip!
Grøntsagerne i retten kan varieres alt efter sæson, smag og anledning. Kødet kunne ligeså godt ha’ været kyllingebryst, kalkun, eller noget helt andet.

Hvis det skal være ekstra nemt at lave retten på en travl dag, kan kødet marineres aftenen før, og grøntsagerne kan ligeledes ordnes og skæres ud dagen før.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*