Nem grøn karry kokoswok med kalkun

Hverdagsmad skal i min verden ikke bare være nemt at gå til – det må også gerne smage godt og samtidig være sundt. Denne ret, lever helt op til kravene og smager fuldstændigt fantastisk, med en tilpas krydret smag, masser af sprøde grøntsager og så er det nemt at lave! Bestemt en ret, som ikke bare er en god hverdagsret, men som sagtens også kunne serveres for gæster 🙂 ..

Opskriften er til 4 alm. portioner

Grøn karry kokoswok med røde ris

Klik for større version.

Ingredienser
1-2 spk. god olivenolie
400 g. kalkunbryst skåret i strimler
1 mellemstort løg
2 mellemstore fed hvidløg
3 cm. almindelig (middelstærk) chili
2 tsk. grøn karrypasta
Havsalt og frisk kværnet peber

½ bundt forårsløg
½ grøn squash
ca. ½ broccolihoved (uden stok)
ca. 75 g. sukkerærter
1 lille dåse ananas (ca. 4 skiver)
1 alm. bundt kruspersille
1 dåse cremet kokosmælk  (400 gram)
evt. lidt god fond eller bouillon

Eventuelt tilbehør
3 dl. røde (fuldkorns) ris
cirka 6 dl. vand

Fremgangsmåde
Det vigtigste man skal huske ved wokretter, det er, at have alle ingredienserne klar, når du starter på retten OG at have en god høj varme, idet hverken grøntsagerne eller kødet sjældent skal tilberedes i særligt lang tid.

SÅ.. Start med at forberede alle grøntsagerne, som skylles grundigt og dryppes fri for vand. Vælger du at servere grove ris eller korn/kerner til denne ret, skal de sættes over nu.

Løget pilles og hakkes meget fint – det samme gør du med hvidløget. Chilien hakkes ligeledes fint – men først efter, at du har fjerner kernerne, så retten ikke bliver urimelig stærk.

Forårsløgene snittes fint, squashen skæres i hele eller halve skiver, broccolien i små buketter, sukkerærterne i halve (på langs – det giver det flotteste resultat). Ananasen skæres i små stykker og persillen hakkes fint.

En mellemstor wokpande varmes op; deri svitses kødet over middelhøj varme. Når det begynder at tage lidt farve, tilsættes de hakkede løg, hvidløg og chili, sammen med halvdelen af karrypastaen, som røres godt ud, så det ikke bare ligger i en klump. Krydr med salt og peber.

Hæld dette over i en skål og tilsæt nu lidt mere olie på panden, sammen med den sidste teske karrypasta.

Nu tilsættes alle grøntsagerne inkl. halvdelen af persillen. Efter et par minutter tilsættes kokosmælken. Lad det koge op og tage lidt smag, hvorefter du tilsætter kød-blandingen. Tilsæt evt. lidt fjerkræ fond, bouillon eller salt og peber, hvis du synes, at det mangler smag.

Det er meget vigtigt, at grøntsagsblandingen ikke får for meget varme over for lang tid. Det er meningen, at de skal være sprøde og ikke være faldet sammen.

Så det er ikke noget med, at retten skal stå og simre eller noget. Det må gerne gå hurtigt, når alle grøntsagerne er skåret så fint ud.

Tag panden af varmen og gør klar til servering. Pynt retten med resten af persillen.

Tip!
I stedet for ris, kan du servere retter med forskellige former for kerner (perlebyg, perlespelt, rugkerner mm.) – eller bare helt almindelige ris (basmati, jasmin, paraboiled – you name it 🙂 )

Ønsker du en mere LCHF/Paleo-inspireret ret, kan du blot servere flere grøntsager til. Eksempelvis i form af en salat, eller blot tilføje flere i selve retten.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*