Rabarberdessert i lag med sprødt nøddecrunch

En dessert, der nemt kan laves dagen før, den egentligt skal anvendes – så du har mere tid fx med gæsterne 😉 .. Det er en sommerlig og frisk dessert, der med fordel også kan laves i meget mindre glas, så det fx bare er en lækker lille form for efterret eller som en del af en buffet..

Opskriften er til 4 glas

Rabarberkage i lag med nøddecrunch1

Klik for større version.

Ingredienser
600 g. rabarber (renset vægt)
2½ dl. rørsukker
1 vaniljestang
3-4 spk. vand

2 dl. havregryn
1 dl. mandler
1 dl. rørsukker

5 dl. piskefløde

Fremgangsmåde
Start med at rense rabarberne. Skyl dem for jord og skær top og bund af dem – derefter skæres de i mindre stykker.

Flæk en vaniljestang og mos indholdet ud sammen med 1 tsk. af den samlede sukkermængde.

Kog vaniljemassen sammen med rabarber, sukker og vand, til det har en ensartet masse. Lad det køle lidt af, og blend det med en stavblender.

Smag det til, og mangler den sukker, kan du fx tilsætte lidt vaniljesukker – men husk den skal være frisk i smagen.

Imens det køler helt af, hakkes nødderne der ristes på en lun pande, sammen med havregryn og sukker.

I starten virker det som om der ikke sker noget, men pludseligt går det hurtigt og kan nemt brænde på. Så lad vær med at varme det ved for høj temperatur.

Rør jævnligt rundt i det, og tag det af varmen, når det har en lysebrun farve.

Pisk fløden til let skum og begynd at samle desserten, når det hele er afkølet.

I bunden af glasset, hælder du lidt nøddecrunch i, derefter lidt rabarber og til sidst flødeskum.

Denne process gentager du igen – og afslutter med nøddecrunch på toppen.

Sæt dem på køl og server et par timer – eller dagen efter.

Tip!
I stedet for rabarbermos, kan du også lave opskriften med pærer eller æbler, så det bliver en anderledes og lidt sundere variant ‘gammeldags æblekage’.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*