Hjemmelavede tempurarejer med alioli

Tempurarejer er egentligt bare rejer, der er dyppet i en beignet dej – en flydende dej, der svulmer op og bliver sprød og crispy, omkring det du steger – i dette tilfælde tigerrejer. De egner sig særligt godt som en forret, hvor du kan dyppe dem i en lækker alioli (spansk hvidløgsmayo). Du kan også stege andre typer af fisk, kød og grøntsager på denne måde – bare det er tyndt skåret og ikke indeholder for meget vand 🙂 ..

Opskriften er til 2-4 personer

Tempurarejer med alioli

Klik for større version.

Ingredienser
400 g. afskallede tigerrejer*
2 æg
1 1/2 dl mælk
1/2 tsk salt
100 g mel

Alioli (hvidløgsmayo):
2 æggeblommer
1 dl. hvidløgsolie
1 dl. smagsneutral olie
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. hvidvins eddike
Salt og peber

Fremgangsmåde
Start med at lave aliolien, hvis du vælger selv at lave den fra bunden.

Pisk æggeblommerne luftige med en håndmikser, hvorefter du tilsætter hhv. hvidløgsolie/smagsneutral olie, i en meget tynd stråle, imens du pisker mayoen sammen.

Når du ikke har mere olie tilbage, smager du den til med hvidvins eddike, dijonsennep, salt og peber.

Sæt den på køl og gå i gang med beignet dejen.

I en røreskål, røres æg, mælk, salt og mel sammen, til du har en tyk dej (uden klumper).

Imens du klargør rejerne, kan du sætte dejen på køl.

Har tigerrejerne skal på sig, fjern den da, men undlad at tage det nederste skalstykke og halen af, da det er den som man holder fast i, når de dyppes i dejen.

Rejerne duppes frie for overskydende vand med lidt køkkenrulle. Krydr dem med salt og peber.

Har du en friture, varm den da op – ellers fyld en kasserolle (eller en gryde med god kant) – hvori der er ½-1 liter smagsneutral olie (solsikke, majs eller vindruekerneolie).

Når den er mellem 140-150 grader varm, dyppes rejerne i dejen og steges deri. Steg kun 4-5 stykker af gangen, så der er god plads i gryden og den kan holde på varmen.

De er færdige, når de flyder ovenpå og er blevet gyldne.

Lad dem trække på en rist, imens de resterende rejer steges.

Server dem med den hjemmelavede alioli og evt. en lækker salat til.

Tip!
*Det bedste er, hvis det yderste stykke af halen stadig sidder på.

Portionsmængden varierer lidt, da det kommer an på, om du vælger at servere dem som en del af en hovedret, eller som en forret.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*