Sundere æblekage med havregryns-nødde crunch

Der findes mange forskellige fortolkninger, af den gammeldags æblekage. Denne udgave skiller sig lidt ud, fordi den er til den sunde side – men den smager samtidig også super lækkert, med det sprøde havregrynscrunch, som er med til at bryde det bløde fyld i desserten. Ved at anvende havregryn og nødder får du meget mere smag (og fuldkorn) ind i desserten, end du ville få med den klassiske rasp 🙂 ..

Opskriften er til 4 glasportioner

Æblekage med havregrynsknas

Klik for større version.

Ingredienser
5-6 mellemstore spiseæbler
1 dl. vand
4 spk. rørsukker
½ tsk. vaniljepulver el. 1 tom vaniljestang

2 dl. havregryn
1 håndfuld mandler
2 spk. honning

3 dl. piskefløde

Fremgangsmåde
Start med at skylle æblerne grundigt, samt skære dem ud i mindre stykker og fjerne kernehuset. Læg æblerne i en gryde med vandet, sukker og vaniljepulver, eller evt. en tom vaniljestang, som du kan have til overs fra en anden dessert.

Begynd at varme gryden op med låg over, i cirka 5-10 minutter ved middel varme. Skru lidt ned for varmen, tag låget af og rør grundigt rundt og stil det til side, væk fra varmen, når æblerne er helt møre.

Imens hakkes nødderne groft eller fint, alt efter smag, som blandes med havregryn. Efter de 5 minutter tages gryden af varmen og æblerne moses lidt med en grydeske. Lad det køle lidt af.

Varm imens en pande op ved mellem høj temperatur. Tilsæt havregryns-blandingen og rør jævnligt rundt. Når havregrynene har taget lidt farve, tilsættes honning til det er jævnt fordelt og det er blevet godt klistret.

Når det begynder at blive gyldent i farven, tages det af varmen og hældes ud på en tallerken eller et stykke bagepapir, så det kan køle af, og blive helt sprødt, til det skal anvendes.

Æblerne blendes helt fint med en stavblender og smages til, før det hældes i en bøtte til afkøling. Når det er faldet lidt i temperaturen sættes det på køl i 1 times tid eller til det skal anvendes. Du kan med fordel også lave begge tingene dagen før de skal anvendes, desserten skal dog bare ikke lægges sammen før et par timer før servering.

Fløden piskes til en let flødeskum og desserten samles max en ½-1 times tid før den skal serveres, for at havregryns-crunchen ikke bliver kedelig i konsistensen. Anret desserten i nogle pæne glas, eller i en skål, så man bedre kan se de flotte nuancer i desserten.

Anretter du i glas, skal du; Starte med at lægge cirka 2 spk. crunch i bunden, derefter 1-2 spk. flødeskum mos og til sidst letpisket fløde. Derefter gentager du procesen og afslutter med at pynte toppen af med lidt flødeskum, og evt. lidt af nødde-crunchen ovenpå som pynt.

Tip!
Desto rødere æbler du vælger at anvende til din grød, desto mere farve vil den selvfølgelig også få – netop fordi disse ikke skrælles. Derfor kan det også være en god ide at anvende øko æbler, da sprøjterester sidder i skrællen. Samtidig bevarer du også flest vitaminer og mineraler.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*