Sprøde ingefærkager

Dette er en god gammel opskrift, fra Hüttemeyer, som jeg længe har haft liggende. Egentligt havde jeg tøvet lidt med at prøve den, da jeg så ofte har smagt ingefær kager, der skuffede enten i konsistensen, i smagen eller noget helt tredje. Men de her ingefærkager er sindssygt lækre! 😀 De hverken smager for meget, eller for lidt af ingefær – og så har de den der perfekte sprøde konsistens. Helt klart, en julesmåkage, der skal bages igen herhjemme 🙂 ..

ingefaerkager

Klik for større version.

Opskriften er til ca. 75 stk.

Ingredienser
125 g. hvedemel
1 spk. stødt ingefær
1 tsk. natron
100 g. (rigtig) smør
125 g. sukker
1 spk. sirup
1 æggeblomme

Fremgangsmåde
Start med at sigte hvedemel, stødt ingefær og natron sammen. Skær den kolde smør ud i små tern.

Smuldr smørret sammen med den sigtede mel-blanding, til det ligner revet ost – og der ikke er store smørklumper tilbage.

Nu tilsætter du rørsukkeret og siruppen, under omrøring. Saml derefter dejen med æggeblommen.

Ælt dejen godt sammen og form den til 2-3 ‘pølser’, med en diameter som en 5 krone. Pak dem godt ind i husholdningsfilm og læg dem på noget fladt i køleskabet, så de får samme lige facon.

Lad dejen hvile i køleskabet til dagen efter – eller længere, alt efter hvornår du skal anvende den. Den kan holde i et godt stykke tid, hvis du gerne vil bage over flere gange, i løbet af december måned.

Dejen skæres i 3 mm. tykke skiver, der lægges på en bagepapirsbeklædt bradepande. Bag dem i en forvarmet ovn, på 200 graders almindelig varme.

Når du bager dem, vil du opleve, at kagerne først hæver op – og dernæst falder de sammen. Når de falder sammen og er blevet gyldne (efter i alt 7-8 minutters bagning), er de færdige.

Det er vigtigt, at du lader dem trække i ca. 5 minutter på den varme bradepande, da dejen er meget blød og skrøbelig, lige efter bagning.

Derefter kan du lægge dem over på en bagepapirs beklædt bagerist og køle helt af, inden de lægges i en kagedåse eller en ilttæt beholder.

Tip!
Når du bager småkager, er det vigtigt, at du ikke går på kompromis med råvarernes kvalitet. Jeg anvender altid rigtig smør i alle mine retter, da fedtsyresammensætningen er langt bedre – dermed sundere, og så smager det bare så meget bedre, end hvis jeg anvendte margarine. Det samme gælder, når du bager småkager 🙂

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*