Cremet og spicy broccoli suppe

Her er en suppe, som egentligt består af forholdsvis få ingredienser og som smager virkelig lækkert af chili, citron og som harmonerer super godt med den creme og milde smag af broccoli. Suppen rundes perfekt af med en klat creme fraiche og/eller evt. nogle friske urter 😉 .. 

Opskriften er til 4 personer

cremet-broccoli-suppe2

Klik for større version.

Ingredienser
2 spk. olivenolie
2 mellemstore løg
4 fed hvidløg
1 tsk. tørrede chiliflager
250 g. skrællede kartofler
1 bt. broccoli (inkl. stokken)
1 liter hønsebouillon eller fond

Smag til med.. 
Frisk citronsaft, salt, frisk kværnet peber

Top fx suppen med.. 
Sprødstegt bacon og evt. lidt cremefraiche eller pesto

Fremgangsmåde
Find først og fremmest alle ingredienserne frem og klargør dem.

Løg og hvidløg skylles, pilles og skæres i mindre stykker. Skræl kartoflerne og skær dem ligeledes i mindre stykker – det samme gør du med broccolien. Særligt stokken, skal skæres i små stykker, så de kan blive møre.

Varm olien op i en tilpas stor gryde og svits løg og hvidløg heri, til det afgiver en dejlig duft. Dertil tilsættes chiliflager, kartofler og broccoli, som steger med i et par minutter, under omrøring.

Hæld bouillonen over og lad det koge, til kartoflerne og broccolistokken er blevet mørt. Suppen tages af varmen og blendes, fx med en stavblender.

Smag suppen til med ovenstående ingredienser. Ved servering, kan du toppe suppen med sprødstegt bacon og en klat cremefraiche, nu da suppen er forholdsvis fedtfattig.

Tip!
Suppen smager også rigtigt godt dagen efter, eksempelvis som frokostmåltid.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*