Farsbrød er egentligt en nem ting at lave, og kan laves i større portioner, således at der er mad til flere dage af gangen. Samtidig med, er det også en ret, hvori du kan tilsætte alverdens former for fyld – eller helt lade vær. Man skal altså ikke undervurdere farsbrød 🙂 her har jeg lavet en græsk udgave, med hvidløg, feta, oliven og persille.
Opskriften er til 4 personer
Ingredienser
500 g. hakket svinekød
400 g. hakket oksekød
2 mellemstore løg
125 g. græsk fetaost
100 g. grønne oliven u. sten
1 dl. mælk
1 æg
1 dl. hvedemel el. fx boghvedemel
1 bundt persille
Salt og frisk kværnet peber
Fremgangsmåde
Start med at findele farsen i en stor røreskål og forvarme ovnen til 200 graders almindelig varme.
Pil og riv løg og hvidløg – riv løget groft og hvidløget fint. Persillen skylles grundigt og hakkes fint og de grønne oliven hakkes groft.
Det hele hældes i skålen med kød og det krydres med godt med salt og peber.
Rør det hele rundt, til du har en ensartet fars.
Fordel farsen i et ovnfast fad, formet som et farsbrød, eller bag det i en brødform midt i ovnen. Det er helt op til dig, hvordan du gør det.
Jeg bagte mit farsbrød i en silikone brødform i ca. 45 minutter.
Farsbrødet er færdigt når der ikke render rødt eller rosa kødsaft ud af farsbrødet, når du stikker i det – er fast i konsistensen og har fået en sprød overflade.
Tag det ud af ovnen, lad det køle let af. Skær det i skiver og server det.
Tip!
Server fx farsbrødet med en lækker tzatziki, ovnstegte rodfrugter eller kartofler og en god og mættende salat.
Velbekomme.
___________________________________________________________________
Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!
Speak Your Mind