Amerikanske pandekager med appelsin

Disse amerikanske pandekager kan serveres som en del af et morgenmåltid, til en brunch eller som en let dessert – f.eks med noget frisk frugt eller bær. Ved at tilsætte appelsin til dejen giver du pandekagerne en mere frisk smag, og du vil dermed kunne minimere sukkerindholdet i dejen, og i måltidet – da du automatisk ikke får ligeså stor lyst til at spise dem med noget sødt tilbehør til..

Opskriften er til ca. 20 små pandekager

Ingredienser
Amerikanske pandekager med appelsin2½ dl. minimælk
2½ dl. hvedemel
1 stort æg
1 spk. sukker
(el. tilsvarende appelsinsaft)
1 øko appelsin
1 knp. salt
1 tsk. bagepulver
Smør til stegning

Fremgangsmåde
Skyl appelsinen og riv den fint på et rivejern.

Bland alle de ovenstående ingredienser med appelsinen, til du har en ensartet dej uden klumper.

Varm en stor pande op, eller en blinispande (med 4 udybninger i) og kom en lille smørklat på.

Kom dejen på panden i små klatter – det skal helst ikke flyde sammen.

Bag dem ved middel temperatur, til der er bobler på overfladen af dejen og til undersiden er lysebrun.

Vend pandekagerne og bag videre i et par minutter. Når alle pandekager er bagt, serveres de lune.

Tips
I stedet for appelsin, kan du eksempelvis også anvende ½ revet æble, eller ½ most banan, til den samme mængde dej – der også giver dejen en sødlig smag, og er lidt anderledes end de klassiske amerikanske pandekager.

Server pandekagerne med frisk frugt og/eller en god sirup til en brunch, eller som en let dessert.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*