Lækre bløde vanilje-fudges med havsalt

Denne form for konfekt, kan anvendes som en erstatning for kager og desserter, hvad enten du laver dem, så de får et julet twist, eller bare som de er. Men tag endelig ikke fejl af at disse fudges har et ret højt indhold af sukker. De smager til gengæld super godt, og kan sagtens serveres som en form for bløde karameller eller bare som en lille sød ‘snack’ 😀 ..

Opskriften er til 20 stk á 2×2 cm.

Klik for større version.

Ingredienser
400 g. rørsukker
3/4 dl. vand
1 vaniljestang
1½ spk. ahornssirup
60 g. (rigtig) smør
1 ds. kondenseret mælk (ca. 400 g.)

Fremgangsmåde
Start med at skrabe vaniljekornene ud af vaniljestangen og mos det sammen med en smule af den samlede mængde sukker.

Bland vand, vanilje og rørsukker i en tilpas stor gryde. Det er vigtigt at der er masser af plads, da fudge-blandingen bliver ret varm.

Når sukkeret er helt smeltet, tilsættes smør og sirup under omrøring. Skru nu ned for varmen, så massen kun småbobler let.

Når smørret er helt smeltet, tilsættes den kondenseret mælk.

Lad nu massen koge i 20-25 minutter under omrøring en gang i mellem, i den angivet tid.

Vær hele tiden OBS på om det ser ud til at det er ved at brænde på – i såfald skal der skrues mere ned for temperaturen.

Når massen begynder at få en mere karamel-agtig farve, og får en væsentlig tykkere konsistens, hældes massen i en 20×25 cm bradepande, der er beklædt med bagepapir. Drys en god havsalt over, inden fudgen sætter sig for meget.

Lad det køle lidt af, før det sættes på køl i 4-6 timer, og gerne natten over, før det skæres ud i store klodser á cirka 2×2 cm.

Tip!
Opbevar de hjemmelavede vanilje-fudges i en ilttæt beholder i køleskabet. De kan også pakkes ind i små celofanstykker, og foræres væk, som en fin værtindegave.

Bliver konfekten for blødt, kan du sætte hele formen i fryseren i 30 min., skære dem ud i store tern og vende dem i et tyndt lag forsukker, så det bliver mere á la flødekarameller.

Jeg kunne også godt forestille mig, at fudge med et twist af lakrids var super lækkert, hvis man er mere til det.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*