Sukker & glutenfri dadelkage med mandel og appelsin

Dette er en super god opskrift, af Umahro Cadogan, – der bl.a har skrevet flere forskellige bøger om ‘køkkenrevolutiuon’, og deri blandt en masse lækre opskrifter 😀  Det er en kage, der hverken indeholder sukker, gluten eller laktose. Den smager super godt, og kan fx serveres med lidt frisk frugt, bær eller en hjemmelavet vaniljecreme – virkelig en kage, som man kan bage igen og igen 😀 ..

Opskriften er til ca. 8 personer

Mandel - daddelkage2

Klik for større version.

Ingredienser
400 g. dadler
200 g. mandler
5 spk. god olivenolie
Saft og skal af 1 øko appelsin
1 vaniljestang
2 tsk. stødt kanel
1 nip salt
6 æg

Fremgangsmåde
Til denne opskrift, skal du anvende en foodprocessor, da de oftest har mest kraft til at køre det hele ordentligt rundt.

Forvarm ovnen til 160 grader.

Start med at male mandlerne i foodprocessoren. Derefter tilsættes dadlerne, til du har en nogenlunde ensartet masse.

Tilsæt nu olie, saft og skal af den økologiske appelsin, indeholdet af en vaniljestang, kanel og salt.

Kør igen foodprocessoren, og tilsæt nu ét æg af gangen, til massen efterhånden begynder at samle sig.

Smør en springform, en mellemstor bradepande, eller et tærtefad, som jeg anvendte, og hæld massen deri.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 40 minutter, til den ikke er flydende indeni længere.

Lad kagen køle af, og server den.

Tip!
Kagen er fryseegnet, og smager mindst ligeså godt efter at ha’ været frosset, som efter den lige er blevet bagt.

Kagen opbevares bedst på køl, for længst holdbarhed.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*