Skyr med æble/pæremos & friske bær

Jeg var for et stykke tid siden, på ‘The Yoghurt shop’ i københavn: Der fik jeg en yoghurt, og har nu forsøgt at genskabe den dessert/morgenmåltid/mellemmåltid, der var sådan en succes. Den bestod af skyr, frugtmos og frisk frugt + nødder på toppen – det hele var lagt i ‘lag’. Jeg lavede dog en æble/pæremos, frem for en klassisk æblemos, som de laver i shoppen. Min variant serverede jeg ligeledes med friske bær. Mums! 😀 ..

Skyr og pæremos

Klik for større version.

Opskriften er til 2 portioner

Ingredienser
500 g. skyr 0,2%
ca. 3 dl. hj. lavet æble/pære mos
Friske bær som tilbehør

Fremgangsmåde
Tilbered mosen efter opskriften, eller hvis du selv har en god opskrift på en lækker frugtmos, kan du gøre brug af den.

Når det er blevet helt iskoldt – eller har stået på køl i 1 døgns tid, kan du lave retten.

Find det glas eller den skål, som du vil servere det i. Jeg synes personligt, at det ser flottest ud i et glas, så man kan se lagene.

Start med et lag skyr, dernæst mos og sådan fortsætter du, til du næsten når toppen, hvor du topper retten med frisk frugt eller bær – evt. lidt hakkede nødder.

Server med det samme.

Tips
Man skal være fan af skyr eller surmælksprodukter, for at kunne spise denne ret, da man efter min mening, godt kan smage skyren igennem retten. Alternativt kan søde frugter på toppen rede det 🙂 ..

Du kan alternativt anvende dit yndlingsmælkeprodukt, der gerne skal have en god og fast konsistens, fx græsk yoghurt.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*