Sprøde & luftige ciabatta burgerboller

Her er opskriften på nogle super lækre bløde og mættende ciabattaburgerboller, hvor durummelet er med til at give en skøn sprød skorpe og noget let og luftigt brød. Billedet hér, retfærdiggør dem faktisk slet ikke, idet de ligner pitabrød 😛 Men de er simpelthen så lækre som burgerboller, evt. som erstatning for de efterhånden meget populære brioche – eller fuldkornsburgerboller 😀 ..

Opskriften er til 4 burgerboller

Klik for større version.

Ingredienser
30 g. gær
1½ dl. lunken vand
½ æg eller 2 spk. syrnet mælkeprodukt
1½ spk. rørsukker
½ tsk. groft salt
ca. 300 g. fin durummel

Fremgangsmåde
Start med at opløse gæren i det lunkne vand og rør salt, sukker og æg eller syrnet mælkeprodukt ud deri.

Nu tilsættes durummelet under omrøring, til dejen selv slipper skålen og den ikke længere er klæ.

Det kan godt være, at du skal anvende den mængde mel der er angivet, eller lidt mere/mindre. Det er så forskelligt hvordan de forskellige meltyper suger væske til sig.

Når dejen er blød og lækker, lægges et rent klæde over og den får lov til at hæve 1 times tid, gerne længere. Men som minimum, til den er hævet til dobbelt størrelse.

Form 4 lige store burgerboller (vej dem evt. af) og tril dem helt runde og rul dem flade. Fordel dem med lidt afstand til hinanden på en bagepapirsbeklædt bradepande. Drys et tyndt lag durummel over dem. De skal nok hæve og blive luftige.

Dæk bollerne til med det rene klæde og forvarm ovnen til 200 graders varmluft.

Når de er hævet til dobbelt højde cirka, bages de midt i den varme ovn i 10-12 minutter, eller til virker sprøde på toppen og har fået en gylden kulør.

Lad dem køle godt af, skær dem over og begynd at bygge din burger op.

Tip!
Find inspiration til de forskellige former for burgere via søgefunktionen her på siden.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – Instagram HER – og Bloglovin’ HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*