Lynhurtig müsli med honning, nødder & kokos

Normalt laver jeg altid store portioner müsli af gangen, og så langtidsrister jeg det i ovnen. Denne gang skulle det bare være nemt og hurtigt, og derfor ville jeg prøve at lave det på panden. Nøj, hvor blev det bare lækkert – specielt ovenpå en gang yoghurt eller som drys på koldskål – derfor måtte jeg lige dele opskriften her på bloggen! 😀

Lynhurtig müsli1

Klik for større version.

Opskriften er til ét 1 liters opbevaringsglas

Ingredienser
3 dl. blandede grovvalsede gryn*
1½ dl. blandede nødder**
½ dl. græskarkerner
½ dl. solsikkekerner
1 håndfuld kokoschips/flager eller
tilsvarende kokosmel
2 spk. honning

Fremgangsmåde
Afvej alle ingredienserne, hak nødderne groft og bland det hele på panden.

Under middel varme, rører du konstant rundt i müsliblandingen, så du undgår at det brænder på.

Det tager nemlig ret hurtig farve, hvis du ikke er påpasselig med, hvor meget varme det får.

Under omrøring, vil du kunne fornemme, at müslien ikke virker ligeså klistret, som i starten, da grynene har suget honningen til sig, samt at det får en mere gylden farve og afgiver en dejlig duft – og så vil den allerede være færdig.

Lad det køle af på et stykke bagepapir, på et fad eller en tallerken.

Opbevar det i en ilttæt bøtte, når det er kølet helt af.

Tips
*Her kan du anvende forskellige typer af gryn, som du måtte have stående i skabet; eller du kan blot anvende helt almindelige grovvalsede havregryn. Jeg havde en rest af en 5 kornsblanding stående, som jeg brugte.

**Af nødder brugte jeg mandler og usaltede cashewnødder; men valnødder og hasselnødder er fx også super lækkert i en müsli. 😀

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*