Hokkaido suppe med kokosmælk & urter

Græskar er i sæson lige nu – det er sundt, fyldt med gode vitaminer, mineraler og så smager det helt vildt godt i mange forskellige sammenhænge. 😀 Jeg fandt denne super gode opskrift på denne hjemmeside – bestemt anbefalelsesværdig, hvad enten den serveres i form af en let hovedret, evt. med noget lækkert hjemmebagt brød eller som en forret..

Opskriften er til 2-3 personer

Græskarsuppe2-1

Klik for større version.

Ingredienser
1 hel hokkaido-græskar
2 mellemstore løg
1 hel rød peber
1 liter grøntsagsbouillon

2-4 spk. sød chilisauce
(eller 1 hel frisk chili)
2-3 fed hvidløg
1 lille ds. kokosmælk (2-3 dl.)
En anelse stødt spidskommen
Friske el. tørret koriander

Desuden
Olivenolie
Friske krydderurter
(persille, purløg, koriander mm.)

Fremgangsmåde
Start med at skylle grøntsagerne.

Du kan vælge at beholde skallen på græskaret og koge det med, for at bibeholde alle vitaminer og mineraler og undgå det store madspild – eller skrælle det.

Det er helt op til dig, og hvad du bedst kan lide. Jeg synes personligt ikke, at der er nogen smagsmæssigt forskel, og koger det derfor altid med.

Skær græskaret over og udhul det, til det er helt fri for kerner. Skær ‘toppen og bunden’ af og skyl det. Skær det derefter ud i mindre stykker.

Begynd at svitse det i en stor gryde med lidt olivenolie. Imens pilles løg og hvidløg – skær det hele ud i grove stykker, på nær halvdelen af hvidløget, der skal fintrives.

Svits løg og hvidløg med græskaret, til det begynder at afgive en dejlig duft og få en gylden farve.

Tilsæt derefter bouillon og lad det små-simre, til græskaret bliver mørt (ca. 10-15 minutter).

Imens det simrer, udhules peberfrugten, skylles og skæres i mindre stykker – kog det med i ‘suppen’, den sidste del af kogetiden.

Tag gryden af varmen og blend det hele til en fin blank suppe, gerne med en stavblender.

Sæt derefter igen gryden på varmen. Tilsæt chili – enten frisk finthakket eller sød chilisauce. Derefter smages suppen til med en anelse stødt spidskommen, salt og friskkværnet peber.

Når det koger, tilsættes kokosmælken og den fintrevet hvidløg, rør rundt, til det er blevet ‘en del af suppen’ – eller blend suppen lynhurtigt igen og servér med friskhakkede krydderurter på toppen.

Tip!
Jeg serverede suppen med en masse friskhakkede krydderurter på toppen, samt noget nybagt surdejsbrød, som aftensmad. Det er nem mad og det mætter endda også rigtigt godt.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*