Hjemmelavede sprøde & nemme falafler

Jeg har i en lang periode testet forskellige falafel opskrifter uden at finde nogen, som har været lige som jeg kunne tænke mig dem; sprøde udenpå og faste og bløde indeni. Langt om længe fandt jeg denne opskrift som i min optik er den bedste falafel opskrift til dato. Falafler er perfekte som nem og billig (vegetatisk) mad, kan serveres som frokost, aftensmad eller blot som en del af en forret med en god tzatziki og med et godt pita – eller naanbrød 😉 ..

Hjemmelavede falafler

Klik for større version.

Opskriften er til 20-25 stk.

Ingredienser
2 dåser forkogte og skyllede kikærter
1 stort løg
3-4 mellemstore fed hvidløg
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. tørrede koriander
ca. 1 tsk. chiliflager
2 spk. olivenolie
1 stor håndfuld frisk bredbladet persille
ca. 2 spk. citronsaft
2-3 spk. kartoffelmel
Havsalt og frisk kværnet peber

Desuden
Rasp til at trille falaflerne i
1 liter smagsneutral olie*

Fremgangsmåde
Til denne opskrift, skal du bruge en god og kraftig blender, minihakker eller stavblender.

Blend kikærterne sammen med løg og hvidløg skåret i mindre stykker, til det er helt fint blendet. Brug evt. en anelse vand til at blende det helt ud.

Undgå gerne at tilsætte vand, hvis muligt, da det betyder at du i sidste ende dermed vil skulle tilsætte mere kartoffelmel, for at give farsen en fast konsistens.

Tilsæt nu krydderierne, olivenolien, den finthakkede persille og citronsaften under omrøring.

Smag farsen til med havsalt, frisk kværnet peber. Tilsæt kartoffelmel under omrøring til farsen får en fast konsistens. Sæt den på køl så den kan sætte sig yderligere og tilsæt da mere kartoffelmel, hvis den ikke er helt fast i konsistensen.

Efter den har trukket, trilles kikærtemassen til kugler med en diameter som en 5 krone. Tril dem i rasp og steg dem i varm olie på en pande, til de er gyldne på alle siderne – eller varm alt olien op i en mellemstor gryde og steg dem deri, når olien er nået 180 graders varme.

Server dem lune med lidt salat, et godt pitabrød eller naanbrød samt en god tzatziki (opskrift kan findes HER).

Tip!
*Smagsneutral olie kan være; vindruekerneolie, nogle typer rapsolie, majs eller solsikkeolie.

OBS! du skal dog kun bruge denne store mængde olie, hvis du vælger at friturestege falaflerne. De kan også pandesteges og bliver mindst ligeså gode, men derimod mere fedtfattige.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*