Hjemmelavet bearnaise sauce

Hjemmelavet bearnaise sauce er egentligt ikke svært at lave – men det handler meget om teknik og timing – og så smager det bare SÅ godt! 😉 Det er noget alle kender og mange enten tilbereder i pulverform eller som færdigprodukt – jeg mener dog selv, at den hjemmelavede udgave slår alle andre former for bearnaise der måtte findes.. 

Klik for større version.

Opskriften er cirka til 4-5 prs.

Ingredienser
6 pasteuriserede æggeblommer
300 g. smør
2-3 spk. bearnaise essens
Frisk/tørret estragon

Fremgangsmåde
Smelt smørret ved mellemvarm temperatur.

Pisk imens æggeblommerne luftigt med lidt salt i en skål. Konsistensen skal gerne være som en luftig og let æggesnaps.

Når smørret er kølet let af, hældes smørret lidt efter lidt (meget langsomt) sammen med æggeblommerne, under konstant piskning, til det begynder at tykne.

Når du har opnået en ensartet konsistens hældes hele blandingen op i en gryde og varmes let op (ikke for høj temperatur).

Pisk konstant i blandingen til den langsomt begynder at få konsistens. Smag til med bearnaise essens og tørret eller frisk estragon.

Smag til med salt og peber, tag den af varmen og server den med det samme.

Skal saucen ikke serveres med det samme skal du gentage processen med at varme den let op – under konstant piskning, imens den er på varmen i meget kort tid.

Tip!
Server denne sauce til en engelsk bøf, noget stegt tun, eller en anden form for kød. En ægte bearnaise sauce skal have en tyk konsistens, så lad vær med at begynde og tilsætte ekstra væske.

Hvis den skulle skille, fordi den f.eks er blevet for varm, kan du tage den af varmen og lade den stå i et par minutter, tilsætte 1-2 tsk. koldt vand under konstant piskning, og så  i et stykke tid – og den vil typisk samle sig igen.

Hvis den ikke samler sig, efter at have stået og hvilet i lidt tid, kan du i en skål for sig selv piske en æggeblomme op med lidt salt, og lidt efter lidt tilsættes den skilte bearnaise – ligesom da du hældte smør i, i starten.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

 1. Kære Line
  Jeg har i går kastet mig ud i mit livs første hjemmelavet bearnaise iht. til din opskrift. Det lykkes til stor ros, selvom jeg måtte bruge tricket med at starte med en ny æggeblomme. Imens jeg var optaget af saucen glemte jeg oksefileten, som blev gennemstegt, men som min kæreste sagde “den lækre sovs reddede det hele….”
  Tak for hjælpen og inspirationen – din blog bliver nu fulgt 🙂

  mvh Helle

  • linelomholt says

   Kære Helle,
   Hvor er det bare dejligt at høre at det lykkedes med den – trods at kødet blev gennemstegt 😉 Når det lykkes første gang, giver det forhåbentligt blod på tanden til at forsøge igen en anden gang – når man ved hvor god en ægte Bearnaise er.

   Tusind tak for din feedback – det glæder mig at du vil følge med 🙂

   Kh. Line.

 2. God opskrift. Nem at lave.. til info kan det for nybegyndere være godt at investere i en OBH piskeris med termometer. På den måde kan man hele tiden være på forkant med temperaturen imens man omrører.
  Mener æggeblommerne skiller ved omkring 60 grader så jeg servere den ved ca. 55 grader.

Speak Your Mind

*