Hjemmelavede BBQ marinerede kyllingelår

Marinering af kød, er en nem måde at tilføje smag til det på. Det ‘spicer’ lige retten lidt op og det gør det lidt mere spændende, end hvis du blot krydrede med salt og peber. Her har jeg lavet en lækker Barberque marinade, som vidst ikke kan indgå i sundhedskategorien. Til gengæld smager den fuldstændigt fantastisk af brun farin, røget paprika, tabasco og meget andet lækkert. Det gode ved at lave en sådan marinade selv, er at du med sikkerhed ved, præcist hvad der er i. Det er i hvertfald noget som jeg er glad for at vide. Du kan servere disse kyllingelår, som en del af en helt almindelig hovedret, sammen med en lækker hjemmelavet coleslaw, som en del af en buffet, som en del af madpakken og meget mere 😀 ..

Opskriften er til 4 prs.

BBG kyllingelår1

Klik for større version.

Ingredienser
700 g. kyllingeunderlår
1½ dl. tomatketchup
2 store fed hvidløg
3 spk. brun farin
2 spk. (koldtpresset) olivenolie
3 spk. røget paprika af god kvalitet
1 spk. tørret oregano
1 tsk. tabasco
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Anvender du frosne kyllingeunderlår, tø dem op i køleskabet natten over, til de er helt tøet op. Anvender du fersk kød, skal du blot følge fremgangsmåden.

Pil og riv hvidløget fint, bland det sammen med tomatketchup samt de øvrige ingredienser. Smag det til med havsalt og friskkværnet peber. Husk på, at smagen står og trækker og ændrer sig, imens kødet marineres.

Når du synes at marinaden smager godt, vendes kyllingelårene grundigt i marinaden. Dæk det over og sæt det på køl i et par timer, eller natten over, hvis du har tid til det.

Efter marineringen eller blot at have penslet kødet med marinaden, fordeles kyllingelårene på en bradepande, gerne en med en lille rist over, så fedtet kan dryppe fra.

Tilbered det i en 200 graders varm ovn, ved almindelig varme, i ca. 40-45 minutter.

Halvvejs vendes kødet og før servering skrues varmen op på grillfunktionen, så skindet kan blive helt sprødt.

Tag det ud af ovnen, lad det køle let af og server.

Tip!
Denne marinade, kan fx også bruges til kyllingebryst, kalkun eller andet magert kød.

Velbekomme. 

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*