Mættende kyllingesalat med grønne linser

Dette er et forsøg på at vise, at aftensmad eller frokost ikke altid absolut skal være hverken varm, eller altid bestå af kartofler, sovs og kød. Denne salat serverede jeg sammen med nogle lækre Naanbrød og en hjemmelavet, mager krydderurtedressing – det kan både serveres med/uden kylling, som frokostmåltid, som aftensmad eller som tilbehør til en anden ret 😀 ..

Opskriften er til 2-3 store portioner

Kyllingesalat med grønne linser

Klik for større version.

Ingredienser
3 dl. forkogte grønne linser
2 ferske kyllingebryster
3 mellemstore gulerødder
1/4 agurk
½ hjertesalat
3 håndfulde babyleaves
1 tomat
1-2 spk. soltørrede tomater
75 g. græsk fetaost

Desuden
Lune naan-brød el. andet brød
Hjemmelavet krydderurte dressing

Fremgangsmåde
Start med at forkoge de grønne linser efter anvisningen på pakken. (Dette kan du også gøre dagen før retten skal laves).

Imens steges kyllingebrysterne i olie og krydderier efter eget valg, samt salt og peber.

Steg kødet ved mellemhøj temperatur, så de ikke får en mørkere farve end gyldenbrun under stegningen. Steg dem i 3-5 minutter, på hver side, og lad dem derefter trække i et par minutter.

Skær kødet ud i tynde skiver og lad det køle let af.

Imens skylles linserne og grøntsagerne.

Skær tomater, agurk, hjertesalat, fetaost og soltørrede tomater ud i mindre stykker.

Skyl og skræl gulerødderne, riv dem derefter groft.

Bland alt salaten sammen med linserne og kylling. Fordel det på 2-3 tallerkner og pynt med soltørrede tomater og fetaost.

Tip!
Det smager også rigtigt godt, hvis du blander noget modent avocado i salaten.

Du kan også vende salaten i en hjemmelavet grøn pesto – find opskriften her.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*