Koldthævede fuldkorns müsliboller

Resultatet af denne koldthævede dej, bliver de lækreste boller, der har en sprød skorpe, er søde i smagen og bløde og lækre indeni. Dejen kan holde sig i køleskabet i 3-4 dage og de bliver kun bedre og bedre. Server dem som morgenboller, eller som et sødt mellemmåltid med lidt smør på.. 

Opskriften er til 10-15 stk.

Ingredienser
Fuldkorns müsliboller4 dl. vand (koldt)
12 g. gær
2 spk. olie
1 spk. honning
1½ tsk. salt
1 dl. skyr*
4 dl. müsli – gerne hjemmelavet
1 dl. rosiner
1 mellemstort sødt æble
1½ dl. rugmel
2 dl. fuldkornsmel
ca. 7 dl. hvedemel

Fremgangsmåde
Start med at afveje alle ingredienserne.

Æblet skylles, kernehuset skæres fra og æblet rives. Har du selv lavet müslien, og er der små sammenklumpninger, fra honningen, kan det være en god idé lige at knuse det, eksempelvis med en kagerulle i en pose.

I en røreskål (gerne i en røremaskine), røres gæren ud i vandet sammen med honning, salt, skyr, müsli og rosiner. Når honningen og gæren er opløst i vandet, tilsættes det revet æble, rug – og fuldkornsmel.

Rør igen rundt, til du har en mere ensartet masse.

Nu tilæsttes hvedemelet skiftevis, med at der røres rundt, til dejen begynder at slippe skålen og virker let og luftig.

Det er ikke sikkert, at du skal anvende alt hvedemelet, det kan også være, at du skal anvende en smule mere end der er angivet. Det afhænger meget af, hvilken meltype du anvender.

Vær derfor opmærksom på dejens struktur, derved undgår du nemmere at dejen bliver tung og kedelig.

Hæld dejen over i en almindelig skål, med god størrelse, så der er plads til at dejen vokser.

Dæk den til med husholdningsfilm og sæt den på køl, gerne natten over.

Næste dag, forvarmes ovnen til 200 graders almindelig varme, og der sættes det antal dejklumper på en bageplade, med en spiseske, som du vil bage boller.

Drys evt. lidt müsli eller forskellige frø og kerner over.

Bag dem midt i ovnen, til de får en sprød og hård overflade (ca. 10-15 min.) og lad dem køle af, før de serveres.

Tips
*Her kan du også anvende en anden form for syrnet mælkeprodukt – f.eks A38, fromage frais eller noget helt andet.

I stedet for æblet, kan du med fordel også anvende gulerod.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*