Blondies med pistacienødder & hvid chokolade

Du kender helt sikkert Brownies – men kender du så også Blondies? 😉 hvis du forestiller dig en helt fantastisk brownie, med den perfekte lækre konsistens og intense smag af mørk chokolade – det er det samme, bare med hvid chokolade og her med pistacie. Mums siger jeg bare – det er virkelig lækkert 😀

Opskriften er til ca. 10-12 stykker

Blondie med pistacie3

Klik for større version.

Ingredienser
200 g. smør
200 g. hvid chokolade
3 æg
1 vaniljestang
175 g. rørsukker
125 g. hvedemel
1/4 tsk. salt

100 g. hvid chokolade
100 g. saltede og ristede pistacie

Fremgangsmåde
Start med at forvarme ovnen til 180 graders almindelig varme og for en bageform på ca. 20×25 cm. (el. tilsvarende) med bagepapir.

Hak de 100 gram hvid chokolade i mellem-grove stykker – og det samme med pistacienødderne.

Smelt smørret i en gryde – og i en anden gryde smeltes den hvide chokolade over vandbad.

Pisk æggene hvide med indholdet af en vaniljestang og rørsukker, til du har en tyk cremet og let masse.

Dertil tilsættes mel og salt, hvorefter du ligeledes tilsætter den smeltede smør og chokolade.

Rør det hele sammen til en ensartet dej, hvori du tilsætter de hakkede nødder og hvid chokolade, under omrøring.

Hæld det hele i den bagepapirsklædte kageform og bag den midt i ovnen i 28-30 minutter, til kagen har taget form og der ikke er spor af rå dej, når du stikker i den.

Tip!
Skal kagen have længere tid end angivet, kan det anbefales at bage kagen tildækket med lidt folie, i den resterende bagetid, for at den ikke tager for meget farve.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*