Klassiske pandekager med vanilje

Denne opskrift på pandekager indeholder ikke ret meget sukker, men er til gengæld rigtig velsmagende fordi opskriften indeholder ægte vanilje – prøv den som en dessert, eller undlad sukker og vanilje, og du kan anvende dem som madpandekager 😀 ..

Opskriften giver 10-12 pandekager

Klik for større version.

Ingredienser
2 æg
2 spk.  rørsukker
½ vaniljestang
(el. 2 tsk vaniljesukker)
1/4 tsk. salt
250 g. hvedemel
6 dl. mælk

Desuden
Smør til stegning

Fremgangsmåde
Pisk æg, indholdet af en halv vaniljetang, salt og rørsukker skummende, f.eks med et piskeris eller en håndmikser.

Når du har en tyk æggesnaps tilsættes melen under fortsat piskning, skiftevis med mælken, så det ikke bliver en tyk melklump du får ud af det.

Dejen kan sagtens tåle at stå og trække i køleskabet.

Brug smør til stegning, evt. hver anden gang, eller tilsæt lidt smeltet smør i dejen og undlad at bruge det til at stege i.

Konsistensen af pandekagerne vil dermed bliver mere svampet end de ellers ville.

Steg fx pandekagerne på en pandekagepande, eller en stor almindelig tykbundet pande.

Det er meget nemmere at vende dem ordentligt, og sørge for at de ikke bliver for tykke, når de steges på en pandekagepande.

Tip!
Server pandekagerne som en del af en brunch, som dessert eller som et lækkert mellemmåltid. Du kan f.eks servere dem sammen med lidt hjemmelavet blåbærsirup, marmelade eller en hjemmelavet god is.

Du kan med fordel også tilsætte skal eller saft af en økologisk appelsin, og dermed nedjustere mængden af den tilsatte sukker.

 

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*