Oksekødslasagne med spinat og hytteost

Dette er en alternativ måde at lave lasagne på. I denne opskrift anvendes der frisk spinat og hytteost i stedet for den klassiske bechamelsauce, der harmonerer rigtigt godt sammen med den lidt krydrede kødfyld. 😀 Dét at det grønne fyld erstatter bechamelsaucen gør helt klart denne ret langt sundere end den ellers ville være..

Opskriften til ca. 4 prs.

Lasagne med spinat og hytteost

Klik for større version.

Ingredienser
500 g. hakket oksekød
1 stort løg
1 stor gulerod
½ grøn squash
250 g. champignoner
2-3 fed hvidløg
1 ds. hakket tomat (400 g.)
2 spk. tomat koncentrat
1 liter frisk spinat
450 g. hytteost
ca. 150 g. revet mozarella

Desuden
Olie til stegning, krydderier
og sød chilisauce til tilsmagning og
passende mængde lasagneplader

Fremgangsmåde
Hæld en spk. olivenolie i gryden, når den er varm.

Skyl imens grøntsagerne. Pil løget og hak det fint.

Guleroden rives groft og squashen skæres i tern. Champignonerne ordnes grundigt og skæres i skiver.

Tilsæt hakket oksekød i den varme gryde og lad det blive brunt – rør rundt i det og tilsæt krydderier.

Derefter tilsættes grøntsagerne, lad det stå og ‘falde lidt sammen’.

Imens skylles den friske spinat grundigt og hakkes derefter. Bland det med hytteost, en knivspids revet muskatnød, samt salt og peber.

Tilsæt nu de hakkede tomater og koncentraten. Lad det koge lidt ned. Til sidst tilsættes hvidløget og saucen smages til med krydderier og sød chilisauce.

Begynd at lægge lasagnen i lag:
1. Lasagneplader
2. Kødsauce
3. Spinatblanding
4. Gentag processen og afslut med revet mozarella.

Bag lasagnen i 35-40 minutter ved 200 grader. Sørg for, at den ikke bliver for mørk på toppen.

Lad den trække lidt efter bagning og servér derefter.

Tip!
Du kan med fordel også tilsætte andre grøntsager end dem jeg har angivet i opskriften, desto sundere og mere smagfuld vil den helt sikkert blive.

Server evt. en lækker salat til lasagnen. Læg den gerne lasagnen sammen noget tid før den skal serveres, den vil kun blive bedre af det. Rester af lasagnen kan med fordel serveres til frokost dagen efter, for at undgå madspild.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*