Bulgursalat med spinat, marineret oksefilet & friske hindbær

Det her er én af de retter, som er helt fantastisk, som en nem hovedret. Den indeholder både kød, og mættende bulgur. Den har rigtigt meget god smag fra kødets marinade og så passer den friske spinat og hindbær bare super godt sammen. Og det bedste af det hele, er at retten egner sig super fint som frokostret dagen efter fx i madpakken..

Opskriften er til 4 portioner 

Bulgursalat med spinat, oksekød og friske hindbær

Klik for større version.

Ingredienser
2 dl. bulgur
3 dl. vand og lidt havsalt

4-500 g. oksefilet
5 spk. soyasauce
2 tsk. sesamolie
3 cm. frisk ingefær
3 cm. rød chili
1 fed hvidløg
Frisk kværnet peber

100 g. frisk spinat
1-2 forårsløg
1 håndfuld mandler
170 g. friske hindbær

Fremgangsmåde
Start med at skære oksekødet i tynde strimler, hvis ikke du har købt det udskåret.

Lav nu marianden til kødet; det må nemlig rigtigt gerne få lov til at stå og trække i mindst 1 time i køleskabet, gerne i længere tid (men er ikke et krav).

Flæk chilien, fjern kernerne og hak den meget fint. Ingefæren skrælles og rives fint, det samme gør du med hvidløget.

Bland den hakkede chili, revet ingefær og hvidløg sammen med soyasauce, sesamolie og lidt frisk kværnet peber. Bland det sammen med kødet, dæk det over og sæt det på køl.

Bulguren koges i letsaltet vand og når vandet er fordampet under kogning, dækkes bulguren til med et låg.

Rist mandlerne på en varm pande. Når de har taget lidt farve, tages de af varmen og du kan nu stege kødet på den varme pande.

Svits kødet med marinaden. Når det har fået 3-4 minutter og ikke er råt mere, tages det af panden hvoraf du kan blande den resterende marinade på panden sammen med bulguren.

Imens bulguren og kødet køler af, skylles spinaten, som dryppes godt af. Hindbærene skylles ligeledes godt og lægges på noget køkkenrulle, som kan suge det overskydende vand.

Forårs løgene skylles ligeledes og snittes fint.

Når kødet og bulguren er kølet af, blandes det med mandler, spinat, forårsløg og de friske bær. Server retten.

Tips
I stedet for hindbær, kan du med fordel anvende andre friske bær som fx brombær eller små søde jordbær.

I stedet for oksekød, kan du fx anvende kalkunbryst eller kylling.

Velbekomme. 

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*