Italienske fuldkorns durumboller

Nogle super lækre fuldkorns durumboller. De er særligt gode som sandwichboller, idet de har en let og svampet konsistens. Hvis du vil anvende dem som sandwichboller, kan du f.eks nøjes med at forme dejen til 6 boller – derved får du nogle boller, der er gode i størrelsen, til formålet, eksempelvis i madpakken 🙂 ..

Fuldkorns durumstykker1

Klik for større version.

Opskriften er til 12 stk.

Ingredienser
4½ dl. lunken vand
10 g. gær
1 tsk. salt
2 spk. olivenolie af god kvalitet
200 g. fint durummel
200 g. grahamsmel (el. fint speltmel)
200 g. italiensk hvedemel (gerne tipo 00)

Fremgangsmåde
Smuldr gæren i en røreskål og opløs det i det lune vand. Deri røres salt og olie.

Tilsæt nu durummelet, efterfulgt af det grove mel. Rør grundigt rundt (evt. på en køkkenmaskine) – og tilsæt så den italienske hvedemel, lidt efter lidt.

Det er ikke sikkert, at du skal anvende alt hvedemelet, så føl dig lidt frem. Det afhænger meget af, hvordan din meltype reagerer og hvor meget væske den suger til sig.

Dejen skal være let, luftig og ikke være klæ. Læg et rent klæde over dejen og lad den hæve i 1½-2 timers tid – gerne fra morgen til aften, eller omvendt. Men du kan sagtens nøjes med et par timer.

Slå dejen op, på et rent og let meldrysset bord. Skær dejen ud i 12 lige store stykker.

Form dem som boller eller i små firkanter, så det ligner kuvertbrød. Fordel dem på en bagepapirsbeklædt bradepande, med lidt mellemrum, mellem hvert brød.

Lad bollerne hæve i ½-1 time og forvarm imens ovnen til 220 graders almindelig varme.

Når bollerne er hævet, bages de i 10-12 minutter, eller til de lyder hule, når du banker i bunden på dem, samt har taget farve, efter bagningen.

Lad dem køle af på en bagerist og server dem lune eller afkølet.

Tip!
Durum melet og den italienske hvedemel er det, der gør bollerne lette, svampede og lækre og konsistensen.

Ønsker du nogle endnu grovere boller, der er knap så lette, men med et mere rustik udtryk, kan du erstatte grahamsmelet med rugmel.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen, under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*