Saftig kyllingeburger med emmenthalerost, sprød serrano & ananas

Her er en sommerlig let og knap så kalorie-tung ret. Kombinationen af den sprøde og let røgede parmaskinke, den stegte søde ananas og den smeltede emmentalerost, harmonerer super godt med den sødlige og let krydrede barbecue dressing 😉 .. 

Klik for større version.

Opskriften er til 2 portioner

Ingredienser
2 (fuldkorns) burgerboller
En god Aioli eller chilimayo til at smørre brødet med
2 store håndfulde blandet salat og agurk
2 kyllingefiletter á ca. 150 gram
Din yndlings barberque dressing
2 skiver emmentaler ost (kan skæres selv)
2-4 skiver serranoskinke
4 ananasskiver (friske el. fra dåse)
2 tsk. hakkede soltørrede tomater

Fremgangsmåde
På en varm pande eller i en varm ovn, steges serranoskinken sprød. Vend skiverne et par gange og tag dem af varmen, når de har fået en gylden farve. Det går ret hurtigt, når skiverne er så tynde.

Imens skæres kyllingefiletterne i to halve, således at du har fire flade filetter og burgerbollerne lunes i en forvarmet ovn.

Når du tager parmaskinken af panden, steges kyllingen på den varme pande, i lidt olie, havsalt, frisk kværnet peber og din yndlingskrydderi.

Anvender du ananas fra dåse, lad dem ligge og dryppe lidt af og dup dem tørre. Anvender du frisk ananas, skæres skrællen fra og udhules for den ‘hårde del’.

Når kyllingen er taget af panden, (eller imens på en anden pande) ristes ananasen kort, til den har taget farve. Den friske ananas skal have lidt længere tid, end den fra dåse.

Byg burgeren op; Burgerbolle, aioli eller chilimayo, salat, kylling, emmentalerost i skive, parmaskinke, ananas, bbq dressing, hakkede soltørrede tomater og evt. lidt mere bbq dressing eller mayo til at afslutte med. Servér.

Tip!
I stedet for kylling, kan du også anvende en helt almindelig oksekødsbøf eller lave en god kikærtebøf (se HER).

Opskriften på de lækreste og lette burgerboller, kan findes HER.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*