Sommerlig burger med kylling og ananas

Her er en sommerlig let og knap så kalorie-tung ret. Kombinationen af den sprøde og let røgede parmaskinke, den søde ananas og den smeltede emmentalerost, harmonerer super godt med den sødlige og let krydrede barbecue dressing 😉 .. 

Kylling burger med ananas og emmentaler ost

Klik for større version.

Opskriften er til 2 portioner

Ingredienser
2 (fuldkorns) burgerboller
2 store håndfulde blandet salat – evt. agurk
2 kyllingefiletter á ca. 150 gram
Din yndlings barberque dressing
2 skiver emmentaler ost (kan skæres selv)
2-4 skiver parmaskinke
4 ananasskiver (friske el. fra dåse)
2 tsk. hakkede soltørrede tomater

Fremgangsmåde
På en varm pande steges parmaskinken sprød. Vend skiverne et par gange og tag dem af varmen, når de har fået en gylden farve. Det går ret hurtigt, når skiverne er så tynde.

Imens skæres kyllingefiletterne i to halve, således at du har fire flade filetter og burgerbollerne lunes i en forvarmet ovn.

Når du tager parmaskinken af panden, steges kyllingen på den varme pande, i lidt olie, havsalt, frisk kværnet peber og din yndlingskrydderi.

Anvender du ananas fra dåse, lad dem ligge og dryppe lidt af. Anvender du frisk ananas, skæres skrællen fra og udhules for den ‘hårde del’.

Når kyllingen er taget af panden, (eller imens på en anden pande) ristes ananasen kort, til den har taget farve. Den friske ananas skal have lidt længere tid, end den fra dåse.

Byg burgeren op; Burgerbolle, bbq dressing, salat, kylling, emmentalerost i skive, parmaskinke, ananas, hakkede soltørrede tomater og evt. lidt mere bbq dressing og toppen af burgerbollen. Servér.

Tip!
I stedet for kylling, kan du også anvende en helt almindelig oksekødsbøf eller lave en god kikærtebøf (se HER).

Opskriften på de lækreste og lette burgerboller, kan findes HER.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*