Hjemmelavet ‘snickers’ kage

En virkelig lækker kage, der dog skal serveres i meget små ‘hapsere’, for at det ikke bliver for sødt og overvældende. Derfor kan der også være kage til lang tid i denne portion, og den er samtidig fryseegnet..

Opskriften er til 8-10 prs.

Ingredienser
200 g. blødt smør
4 dl. rørsukker
3 æg
Snickerskage4 dl. hvedemel
½ tsk. bagepulver
3 spk. peanutbutter
2½ dl. saltede peanuts

Karamel
½ dl. piskefløde
½ dl. lys sirup
2 spk. usødet kakaopulver
3 dl. rørsukker
75 g. ‘rigtig’ smør
1 vaniljestang (kornene derfra)

Chokoladetopping
250 g. 70% god chokolade
½ dl. piskefløde
25 g. ‘rigtig’ smør

Fremgangsmåde
Start med at forvarme ovnen til 200 grader, ved almindelig varme og find en bradepande der ca. svarer til ½ bradepande størrelse.

Det gør ikke noget, hvis den er en smule mindre, kagen vil da bare blive en smule højere.

I en stor skål piskes det bløde smør sammen med sukkeret, til det får en luftig konsistens. Tilsæt nu æggene, skiftevis med at du pisker i dejen.

Derefter tilsættes peanutbutteren under omrøring, hvorefter du tilsætter de tørre ingredienser.

Smør nu bradepanden og beklæd den med bagepapir. Hæld dejen deri og drys de saltede peanuts over. Pres dem let ned i dejen. Sæt nu kagen i ovnen og bag den midt i ovnen i 20-25 minutter.

Kagen skal ikke være helt gennembagt, men kun lige ha’ taget farve og være bagt. Lige efter at kagen er sat i ovnen skal kagens karameltopping laves.

Skrab kornene ud fra vaniljestangen og hæld det i gryden sammen med de resterende ingredienser.

Under kogningen røres der jævnligt rundt i massen. Lad det simre-koge i 15-18 minutter ved mellemhøj temperatur (uden at det ‘bulderkoger’), til det får en tykkere konsistens.

Tag kagen ud af ovnen, når den har fået den angivet tid, og lad den derefter køle af i 10-15 minutter på en bagerist. Prik den derefter med en gaffel og hæld karamellen over, så det kan rende ned i de små huller.

Stil nu kagen på køl – og først når den er helt kold, kan du begynde at tilberede chokoladetoppingen.

Nu tilberedes det sidste lag. Bland alle de angivet ingredienser og varm det forsigtigt op i en lille gryde. Når det hele er smeltet og har fået en ensartet konsistens hældes det over den kolde kage. Fordel det ligeligt over kagen.

Lad det stivne i minimum 1 time, gerne natten over på køl. Skær derefter kagen ud i små bidder og servér.

Tips
Kagen kan fx serveres som en del af et kagebord, i bittesmå bidder, eller som en del af et lækkert lille mellemmåltid.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*