Sommerlig blommetrifli med vaniljecreme & makroner

Her for lidt tid siden, fik jeg en ordentlig pose med friske og sommersøde blommer af familien. Der var derfor ikke andet for, end at få gang i nogle idéer til, hvad disse kunne bruges til. Her kommer et bud på, hvad man kan bruge de små søde blommer til, som harmonerer super godt, sammen med en skøn hjemmelavet vaniljecreme og makroner der let er dryppet med en god likør 😀 ..

Opskriften er til 4 portioner

Blommetrifli3

Klik for større version.

Ingredienser
Vaniljecreme
Kornene fra 1 vaniljestang
1 mellemstor spk. vaniljesukker
1 spk. rørsukker
3 dl. mælk
1½ spk. majsstivelse
1 æggeblomme
2½ dl. piskefløde

Blommefyld
500 g. friske søde blommer
ca. 3 spk. rørsukker
Kornene fra ½ vaniljestang
1 stor spk. kartoffelmel
1½-2 spk. vand

Desuden
Cirka ½ pose makroner
En anelse god likør*

Fremgangsmåde
Start med at lave vaniljecremen – gerne dagen før, at desserten samles og serveres.

Skrab indholdet ud af vaniljestangen og mos det ud, sammen med en smule af den samlede mængde rørsukker. Varm halvdelen af mælken op sammen med æggeblommen, den tomme vaniljestang, vaniljesukker (sigtes evt.) og rørsukker.

Den anden halvdel af mælken røres sammen med maizenaen, uden at der dannes klumper. Rør ofte i den lune mælk. Når det begynder at blive varmt, røres maizena-blandingen i, og her skal der piskes konstant. Skru samtidig ned for varmen, til svag varme.

Langsomt vil du lægge mærke til, at mælkeblandingen begynder at få en mere cremet og tykkere konsistens. Den tages af varmen, når den er blevet så tyk, at man kan se, at der er blevet rørt med et piskeris i.

Hæld cremen – sammen med vaniljestangen over i en plastikbøtte og drys en tsk. rørsukker over, så der ikke dannes et lag skind over cremen. Lad cremen køle af og trække i køleskabet i 5-8 timer og gerne til næste dag.

Blommefyldet
De friske eller frosne (udstenet) blommer hældes i en gryde, sammen med indholdet af en halv vaniljestang og rørsukker. Kog også den halve vaniljestang med.

Lad det koge let op over middel varme og lad sukkeret smelte. Der vil højst sandsynligt også trække en del væske ud af blommerne.

Imens forberedes jævningen. Kartoffelmelet røres op med en anelse vand, til du har en tyk og klistret masse.

Når blommerne har en grød-lignende konsistens, men stadigvæk har lidt bid, tages det af varmen. Rør rundt og efter et par minutter, hældes kartoffelmelsjævningen deri.

Rør fortsat godt rundt – og du vil opdage at fyldet hurtigt bliver meget tykkere i konsistensen. Smag den til og tilsæt evt. lidt mere vaniljesukker eller rørsukker, hvis du mener det er nødvendigt.

Hæld blommefyldet – inkl. den halve vaniljestang over i en plastikbøtte og lad det køle af, før det sammen med vaniljecremen sættes på køl i nogle timer.

Klargøring
Pisk vaniljemassen op, vaniljestængerne fjernes og fløden piskes stift i en skål for sig. Bland fløden i vaniljecremen og smag den til.

Find de portionsglas eller skål, som du vil servere desserten i. Knus makronerne og læg en let bund af disse i glassene eller skålen. Dryp evt. med en smule likør i bunden.

Top makronerne med blommefyldet (hvor vaniljestangen tages fra) og dernæst med vaniljecremen. Lav endnu et lag og dæk desserten over. Server den med det samme, eller efter et par timer, hvor desserten lige har haft mulighed for at sætte sig og samle smag.

Tip!
*Jeg anvendte likøren, som mine vaniljestænger har stået og trukket i og givet en lækker smag. Jeg dryppede blot makronerne let med likøren, så det giver smag – uden at være for voldsomt og man stadigvæk kan smage de øvrige ingredienser.

Er du ikke den store blomme-fan, kan desserten også laves med jordbær, med æble og meget mere. Se f.eks. jordbærtrifli HER, rabarber trifli HER og vindrue trifli HER.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*