Grape avokado salat med tandoori mandler & speltkerner

Her er en salat, som indeholder virkelig mange gode smage, sunde fiber, gode fedtsyrer fra avokado & mandler – og ikke mindst en ordentligt bunke vitaminer og mineraler. Den cremede avokado passer super godt, sammen med den lidt søde grape, den sprøde salat, de let krydrede mandler og de grove speltkerner. Det er samtidig en salat, som mætter urtoligt godt og som samtidig også kunne passe godt til såvel grillmaden som til en god simreret 😉 .. 

Salat med grape, avokado og røgede mandler5

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
2 dl. perlespelt (rå vægt)

Tandoori mandler
2 dl. mandler
3 spk. olivenolie
½-1 tsk. havsalt + 2 tsk. tandoori masala

100 g. frisk spinat
½ lille spidskål
1 lime + saften fra grapefrugten
1 mellemstor pink grape
1 mellemstor avokado

Fremgangsmåde
Start med at koge speltkernerne i letsaltet vand, efter anvisning på pakken.

Har du ikke en sådan, kan de 2 dl. perlespelt koges i 4-5 dl. vand, med ca. ½ tsk. havsalt i 20-25 minutter, til de er møre. Lad dem trække lidt og skyl dem så under koldt vand.

Mandlerne tilberedes, så de kan køle godt af, inden de skal i salaten. Find en god tandoori masala og hæld det på panden sammen med olie og havsalt. Tilsæt mandlerne under omrøring, så de er ‘smurt ind’ i olie.

Steg dem på panden i ca. 5 minutter, fra de begynder at stege, over middel varme. Sæt dem til afkøling og start så på salaten;

Spinaten skylles, duppes fri for vand og hakkes groft. Skyl ligeledes spidskålen, snit det fint med en skarp kniv og skær stokken fra. Bland spinat og spidskål med de kogte speltkerner.

Skær skrællen fra grapen, så du skærer ‘rundt om’ grapen. Sørg for, at den hvide ‘hinde’ også bliver skåret fra. På den måde, kan du skære fine filetter. Frugtkødet der er tilbage, kan du presse saften ud af og røre sammen med saften fra 1 limefrugt. Bland citrussaften i salaten.

Skær ligeledes avokadoen i mindre stykker og bland det afslutningsvis i salaten, sammen med de sprøde mandler. Rør godt rundt i salaten og server med det samme.

Tip!
Har du en rest salat tilbage, er den også super god dagen efter, fx til frokostmåltidet eller som et let mellemmåltid.

Salaten passer rigtigt godt, som tilbehør til retter med fisk og fjerkræ.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*