Spansk skaldyrs & fiske paella

Paella er en traditionel, spansk ret. Det er en ret, hvor der ofte samles mange mennesker om ét måltid, og så bruger man i øvrigt lang tid, både på at pille skaldyrene, men også om at hygge sig om måltidet. Jeg har lavet min paella, både med fisk, skaldyr, kylling og den spanske pølse, Chorizo. Den helt traditionelle paella indeholder blæksprut og muslinger, men det valgte jeg dog fra denne gang, og kastede mig i stedet ud i en paella med en masse andre lækre råvarer i sig 🙂 ..

Opskriften er til 4 store portioner

Fiske og skaldyrspaella2

Klik for større version.

Ingredienser
200 g. chorizopølse
1 kyllingebryst
2 løg
4 fed hvidløg
2 snackpebre
4 mellemstore tomater
2 spk. røget paprika
1 stor spk. krydderi –
fx en god fjerkræ eller fiskekrydderi
400 g. ris (fx ristottoris)
2 dl. hvidvin
1 liter fiskefond eller bouillon
1 nip safran
3 dl. grønne ærter (frosne el. friske)
4 hele jomfruhummere
300 g. kæmperejer med skal
250 g. hvid fisk med fast kød, fx torsk

Desuden
1 citron

Fremgangsmåde
Gør dig selv den tjeneste, at du klargør alle ingredienserne, til Paellaen, før du går i gang. På denne måde kommer du ikke bagud i processen.

Chorizoen skæres i ½ cm. tykke skiver, kyllingen i små tern, det samme med den hvide fisk. Anvender du ikke ‘rigtig’ fond, kan du her også opløse din fiskebouillon i varm vand, sammen med safran. Løg og hvidløg hakkes fint, peberfrugterne og tomaterne skæres ligeledes ud i små tern.

Chorizoen steges på en stor Paella pande, eller i en stor wok gryde, til det er sprødstegt. Tag det af panden og steg nu kyllingen i fedtet fra chorizoen, så det kan tage smag. Krydr med salt og peber.

Efter et par minuter, tilsættes løg, hvidløg og peberfrugt, til kyllingen er færdigstegt og løgene nu er glasklare.

Tag det ikke af panden, men tilsæt tomater, paprika, krydderi, risene og hvidvinene og lad det suge lidt af væden. Varmen dæmpes og det får lov til at simre i 5 minutters tid.

Nu tilsættes fiskefonden og lidt salt og peber. Lad det simre i 10-15 minutter, uden at du rører i det.

Derefter tilsættes det forstegte chorizo, ærter, kæmperejer, jomfruhummere, fiskestykker, der lægges ovenpå risene. Læg låg på og lad det simre i yderligere 5 minutter.

Tag panden af varmen og lad den trække i 5-10 minutter. Server retten med citronskiver og evt. lidt friskbagt brød.

Tip!
Varier indholdet af fisk eller kød i paellaen, fx med en anden type fisk, skaldyr eller kød. Grøntsagerne kan ligeledes byttes ud med nogle andre, end dem jeg har angivet – dem jeg har anvendt, er dog blot dem der anvendes i den klassiske paella.

Denne opskrift er udarbejdet med inspiration fra Gastro-mad‘s version af retten.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*