Denne kage er en form for raw-kage, da den ikke bliver bagt, men får en lidt en konfekt-agtig julesmag, på grund af de krydderier der tilsættes. 😉 Denne brownie look-a-like kage, er uden sukker og gluten, og der er derfor kun anvendt naturlige sødemidler, i form af dadler og appelsin. Server den i små portioner, som dessert, f.eks med frisk udskåret frugt eller bær..
Opskriften er til 8-9 stykker
Ingredienser
175 g. dadler
60 g. valnøddekerner
40 g. kakaopulver
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1 øko-appelsin
Desuden
40 g. kokosmel
Saften fra den ½ appelsin
Friske blåbær til pynt
Fremgangsmåde
Vej alle ingredienserne af og hæld det i foodprocessoren.
Skyl appelsinen, riv skallen fint og pres saften ud – bland det med de øvrige ingredienser.
Start foodprocessoren og lad den køre til du har én klistret og ensartet masse.
Beklæd en lille bradepandeform med bagepapir og tryk dejen ned i formen så kagen over det hele cirka er 1 cm høj.
Fordel den evt. ligeligt med en lille kagerulle.
Pres saften af den halve appelsin og rør det med kokosmelet. Fordel det ovenpå kagen og pres det let ned i dejen.
Sæt kagen på køl og server når den er blevet helt kold i små stykker med noget frisk frugt eller bær.
Tip!
I stedet for dadler kan du også anvende ½ mængde friske tørrede figner og ½ mængde tørrede bløde abrikoser.
Det giver en mere “knasende” effekt i kagen, men smager mindst ligeså godt som med dadler.
Velbekomme.
___________________________________________________________________
Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!
Speak Your Mind