Chokolader med cremet hasselnøddefyld

Nu hvor påsken nærmer sig har jeg kastet mig ud i at lave små fyldte chokolader i forskellige påskemotiver. Chokoladerne er bestående af en cremet chokolade/hasselnødde-fyld, der er overtrukket af en mørk lækker chokolade. Ved at temperere chokoladen får du den der helt rigtige knæk-lyd, når du tager en bid af den.. 😉

Opskriften er til 10-20 stk.

Chokolader med hasselnøddefyld

Klik for større version.

Ingredienser
300 g. god 70% chokolade

10 g. rørsukker
60 g. piskefløde
10 g. smør
90 g. god 55-60% chokolade
40 g. hasselnøddekerner

Desuden
Silikone chokoladeforme
(gerne med forskellige motiver)

Fremgangsmåde
Start med at smelte 3/4 dele af den 70% chokolade – gerne over vandbad.

Tag gryden af varmen og tilsæt den sidste 1/3 del chokolade, der er brækket i mindre stykker.

I en 200 graders varm ovn, ristes hasselnøddekernerne i cirka 15 minutter – lad dem derefter køle let af.

Rør de hele stykker chokoladen sammen med den smeltede chokolade, til der ikke er flere hele chokoladestykker tilbage – på denne måde tempererer du chokoladen, der er til fordel for det endelige resultat.

Pensl dine chokoladeforme så hele chokoladeformen er dækket, hæld det overskydende chokolade over i gryden, hvor du smeltede chokoladen og sæt formene i køleskabet.

Chokoladelaget må ikke være for tyndt. Når chokoladen er stivnet begynder du at tilberede fyldet.

Hak chokoladen mellemgroft, og nødderne hakkes lidt finere.

I en tykbundet gryde blandes piskefløde, sukker og smør – varm det op til du har en ensartet masse.

Når det begynder at blive varmt tages gryden  af blusset.

Chokoladen samt nødderne tilsættes i flødemassen under omrøring, til du igen har en ensartet masse.

Tag de chokoladebeklædte forme ud af køleskabet, fordel fyldet nede i – fx med en teske, lige før det dækker hele formen – vær obs på at der skal et lag chokolade som bund på også.

Bank formene i bordet, så fyldet fordeler sig. Sæt dem på køl igen til fyldet har sat sig.

Varm den resterende smeltede chokolade forsigtigt op og tag den af varmen før den er helt smeltet. Rør rundt.

Fordel et tyndt lag lunt chokolade over de fyldte chokolader og sæt dem igen på køl.

Lad dem trække til de er blevet helt kolde og bunden har sat sig, gerne i et par timer.

Servér.

Tip!
Fyldets indhold kan varieres med forskellige typer nødder, likører, karamelcremer (fx Dolce Latte) eller blot forskellige chokolader – det kan være alt lige fra de helt hvide chokolader til de helt mørke, eller en kombination af disse.

Husk på det kun er kreativiteten der sætter grænser.

Alt efter hvilke forme du anvender til at fremstille din chokolade, vil du få omkring 10-20 stykker hjemmelavede chokolader. Jeg fik omkring 15 stk. ved at lave små påskechokolader og fyldte hjerter.

Velbekomme.

 

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*