Nem æggesalat med karry & purløg

Et sundere alternativ, end de klassiske mayonnaise-salater, som du kan købe i butikkerne. Denne salat er lavet på magert mælkeprodukt, krydderier og frisk purløg – og kan fx anvendes som en del af et godt frokostmåltid – f.eks på et stykke ristet rugbrød sammen med lidt gnavegrønt eller en salat.. 

Æggesalat med purløg og karry

Klik for større version.

Opskriften er til 3-4 personer

Ingredienser
125 g. skyr naturel, cremefraiche el. lign.
1 tsk. ‘madras karry’
1-2 tsk. rørsukker – kan undlades
½-1 spk. god mayonnaise
5 forkogte æg
½ lille løg
1 lille bundt purløg
Salt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at røre mælkeproduktet med karry, (sukker) og mayonnaise til en ensartet masse.

Pil æggene, skyl dem og del dem i en æggedeler, på 2 lede, så de bliver skåret i små tern.

Pil og skyl et løg og riv det groft på et rivejern – eller hak det meget fint.

Skyl purløget og klip (eller skær) det fint. Bland æg, løg og purløg med karryblandingen og smag det til med salt og peber.

Sæt salaten på køl og når den er blevet kold, smages den til igen og kan derefter serveres.

Tip!
Vil du gerne have en helt mild æggesalat, kan du undlade løget, eller bare tilsætte den halve mængde.

For at give æggesalaten en fastere konsistens, kan du evt. tilføje en smule forkogte suppehorn, evt. bare ½-1 dl. kogte pastaer er rigeligt.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*