Frisk pasta med pesto, tomatsalat & kylling

Denne ret er super hurtig og nem at lave, samtidig med at det smager super godt. Den hjemmelavet pesto har en helt særlig smag, som gør denne ret specielt velsmagende.

Portionen er til cirka 4 personer

Ingredienser
400g. Frisk bånd pasta
3-4 dl. Hjemmelavet pesto
4 stk. Kyllingebryster
8 Tomater
2 Små avokadoer
1 pk. Mozerella ost
Olivenolie
Friske krydderurter
evt. 1 stk. rødløg
(f.eks purløg, basilikum)

Fremgangsmåde
Varm en pande op og tilsæt lidt olivenolie, samt krydderier efter eget valg.
Når panden er varm, steg så de 4 kyllingebryster. Imens koges pastaen i letsaltet vand med lidt olievenolie i.

Ved normal tykkelse skal kyllingebrysterne have cirka 5 minutter på hver side, plus trække 5 minutter bagefter. Husk at krydre med salt og peber.

Imens pastaen koger og kyllingen bliver færdig, skæres tomaterne ud, evt. rødløg, samt avokadoen i tynde skiver. Skær mozerellaen ud eller fordel nogle rustikke stykker, sammen med tomat, avokado og rødløg på et pænt fad. Dryp lidt god olivenolie hen over, samt lidt salt og de friske krydderurter.

Når pastaen er færdig, skal den under lidt lunken vand, og når den er dryppet af, skal den vendes i pestoen sammen med lidt groft salt, for at fremme smagen.
Imens det trækker lidt, skæres kyllingebrysterne halvt over, og på skrå eller i nogle fine skiver.

Tips
Hvis du godt kunne tænke dig en lidt sundere udgave af denne ret, kan du med fordel vende pestoen i en fuldkornspasta, i stedet for den helt hvide pasta, og servere en grovere salat til, eller bare noget groft brød som tilbehør.

Rester fra dette måltid kan med fordel anvendes til frokostmåltid, både fordi det smager rigtigt godt selvom det er koldt, men også for at mindske madspildet.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*