Müsli med rugbrødtern & tørret frugt

Super velsmagende, og rigtigt let at lave selv. Du får en stor portion ud af det, der kan holde i lang tid, til såvel morgenmaden, som til en lille eftermiddagssnack 😀 Ved at tilsætte rugbrød i din müsli, mætter den mere, og bliver også en smule sundere, end de varianter som du kan købe i supermarkedet..

Opskriften er til over 1 liter

Musli med rugbrød og tørret frugt

Klik for større version.

Ingredienser
3 dl. grovvalsede havregryn
2 dl. ruggryn
1 dl. kokosmel
2 dl. blandet nødder*
1 dl. blandet kerner**
3 store skiver fuldkornsrugbrød
2 spk. honning

2 håndfulde kokoschips (flager)
1 lille håndfuld tørret abrikoser
2 håndfulde rosiner

Fremgangsmåde
Skær rugbrødet i små fine tern (ca. 0,5cm x 0,5cm), bland det i en skål med grovvalsede havregryn, rugkerner, kokosmel samt de forskellige frø og kerner.

Hak nødderne groft og blan det sammen med müsliblandingen.

Tilsæt nu honningen og rør grundigt rundt, uden at smadre rugbrødet. Det gør ikke noget, at der stadigvæk er små honninge-klumper, det bliver sprødt under bagningen og kan bagefter knuses og fordeles i müslien, hvis det er at foretrække.

På en bagepapirsbeklædt bradepande fordeles müslien, og bages ved 100 grader – ved almindelig varme, i en times tid, eller til rugbrødet er sprødt.

Sørg for at tage det ud af ovnen før rugbrøds-terne bliver for hårde. De skal bare være sprøde, men stadigvæk med bid.

Når müslien er færdig skal den køles af, blandes med kokosflager (chips), rosinerne og hakkede abrikoser.

Derefter hældes det i et tætlukket glas/bøtte.

Tip!
*Jeg anvendte mandler og valnødder – men det smager også helt fantastisk, hvis du tilsætter lidt grofthakkede paranødder eller cashewnødder.

**Af kerner anvendte jeg hørfrø og sesamfrø – men her kan du ligeledes også selv vælge hvilke og hvor mange slags forskellige frø, du anvender i din müsli.

Müslien kan med fordel serveres sammen med lidt yoghurt naturel, græsk yoghurt eller skyr og evt. noget frisk frugt, som et sundt alternativ til morgenmaden eller et let mellemmåltid.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*