Bagte gulerødder med fetaost, soltørrede tomater & sød balsamico vinaigrette

Her er én af de lidt mere specielle ‘salater’, om man vil. Den opstod egentligt bare ved at jeg havde bagt de her lækre gulerødder med top – og jeg ikke helt vidste hvordan de skulle serveres. Så blev de til den lækreste salat, hvor smagen af de søde bagte gulerødder harmonerer super godt, sammen med det lidt søde/syrlige fra de soltørrede tomater, den cremede fetaost, den sprøde spinat og ikke mindst balsamicovinaigretten, som også var sød/syrlig. Det er bestemt én af de bedre salater jeg har lavet – og som kan serveres til både grillmaden, som efterårs/forårsmad, fx bare sammen med et godt stykke kød eller anden vegetarisk tilbehørsform 😀

Opskriften er til 4 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
500 g. nye gulerødder med top
ca. 2 spk. Olivenolie
Frisk timian kviste
Frisk kværnet salt og peber

2 store håndfulde friske spinatblade
6 spk. feta eller salattern
6 stk. soltørrede tomater

Balsamico vinaigrette
1 tsk. mørk balsamicoeddike
1-2 spk. lys sirup eller honning
1 spk. olivenolie
Frisk kværnet salt og peber

Fremgangsmåde
Start med at forberede gulerødderne. De skrælles og renses godt og bages med det nederste af toppen. Personligt synes jeg, at det giver et fint rustikt udtryk.

Vend dem i olivenolie, salt, peber og frisk eller tørret timian. Bag dem midt i en forvarmet ovn, til de er møre. Lad dem køle helt af og forbered imens resten af råvarerne.

Spinaten skylles og duppes fri for vand og lægges i bunden af et fad eller en stor tallerken. Ovenpå fordeles gulerødderne, sammen med smuldret græsk fetaost – eller salattern og strimler af soltørrede tomater.

Rør en vinaigrette af ovenstående ingredienser og smag den godt til. Den må i min optik gerne have, en god balance mellem det søde og det syrlige. Men du kan jo smage den til, som du bedst kan lide den.

Hæld lidt af den over salaten, eller lad gæsterne selv, hælde det hen over.

Tip!
Jeg kunne sagtens forestille mig, at man kunne lave en vinterudgave, af denne salat, bare med blandede bagte rodfrugter. Det smager helt sikkert også super lækkert!

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*