Hjemmelavet æblemos med vaniljeprikker

Forskellige typer mos, er bestemt ikke at kimse af. Det smager fantastisk, hvis du anvender sæsonens æbler – og særligt hvis de kommer lige fra haven af. I denne mos, anvendte jeg en god blanding mellem søde og let syrlige æbler, da det dermed giver en god kontrast mellem sødme og syrlighed i selve mosen. Top din havregrød eller din morgenskyr af med lidt æblemos og en god müsli eller granola. Det er heller ikke helt tosset, kan jeg godt afsløre 😉 

vaniljeprikket-aeblegroed1

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
6 spiseæbler (søde og syrlige)
1 kanelstang
1 stjerneanis
1 vaniljestang
2 dl. rørsukker
½ dl. vand

Fremgangsmåde
Start med at skylle æblerne, skær kernehuset fra og skær æblerne i mindre stykker.

Hæld dem i en mellemstor gryde, sammen med kornene fra vaniljestangen, den tomme vaniljestang og de øvrige ingredienser.

Kog æblerne under låg i 5-10 minutter, til de bliver helt møre. Tag gryden af varmen og kanelstangen, vaniljestangen og stjerneanisen op. Lad det stå og køle let af.

Blend æblerne til mos med en kraftig stavblender. Smag mosen til, om der evt. skal mere sukker, vanilje eller lignende i, til din smag.

Tip!
Anvender du søde æbler, kan det være en god idé, at skære en anelse ned på sukkermængden. Ellers kan det godt blive for sødt – alt efter hvor sød en tand man selvfølgelig har 😉

Æblemosen kan eksempelvis bruges til; Gammeldags æblekage (se HER) eller æbledessert med rugbrødscrunch (se HER).

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*