Langtidshævet græskarboller

Jeg er vild med at anvende græskar, i mange forskellige sammenhænge – og nu er det igen blevet tid til at prøve det i bagværk – og resultatet blev så godt! Hokkaido-græskar afgiver egentligt ikke den store smag i bagværket, men det giver derimod en fantastisk farve og en god fugtighed til brødet..

Opskriften er til 1 brød el. 8 boller

Langtidshævet græskarboller2

Klik for større version.

Ingredienser
3 dl. vand
12,5 g. gær
1 spk. salt
½ spk. honning
50 g. græskarkerner
250 g. hokkaido græskar*
250 g. pizza – el. durummel
100 g. grahamsmel
ca. 300 g. hvedemel

Fremgangsmåde
Start med at klargøre og afveje alle ingredienserne.

Græskarens skræl skæres fra, og kernerne indeni, fjernes ligeledes. Riv nu græskarkødet groft, på et rivejern.

I en tilpas stor røreskål, smuldres gæren ud i vandet og derefter tilsættes salt, honning, kerner og det revet græskar.

Når det hele er blevet til en ensartet masse, tilsættes durummelet og grahamsmelet. Rør grundigt rundt og tilsæt derefter lidt efter lidt hvedemelet.

Det kan godt være, at du ikke skal anvende hele mængden, og det kan også være, at du skal anvende en smule mere end angivet – det kommer meget an på de meltyper som du anvender.

Dejen skal vel let, luftig og let klistret/fugtig, men ikke for klæbrig.

Sæt den til hævning med et klæde over, på køkkenbordet, og lad det hæve i 1-2 timer, eller natten over.

Det bedste resultat opnås helt klart, ved langtidshævningen, men brødet bliver også super godt, bare ved få timers hævning.

Forvarm ovnen til 225 graders almindelig varme, hvis du bager boller og 200 grader, hvis du bager et helt brød.

Skær dejen ud i 8-10 stykker og form dem til boller. Fordel dem på en bagepapirsbeklædt bradepande. Drys evt. med lidt græskarkerner over dem.

Bag dem midt i den forvarmet ovn i 20-25 minutter – og brødet bages i ca. 1 time, til det lyder hult i bunden, når du banker på det.

Lad derefter bagværket køle af og server.

Bollerne er super lækre som morgen – og sandwichbrød og det hele brød er rigtigt lækkert enten som tilbehør til hovedretter (supper, etc.), samt til morgenmaden.

Tip!
*Mængden af hokkaido græskar, er skrællet vægt.

Af meltyper, kan du næsten eksperimentere med det, som du har lyst til. Du skal ikke nødvendigvis anvende de samme typer mel, som jeg har gjort – vær gerne kreativ med det. Undlad dog at anvende mere groft mel, end du anvender af det lidt finere mel, da dejen vil blive for tung, og den vil dermed ikke kunne hæve godt nok.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*