Fuldkorns broccolitærte med bacon & mandler

Denne tærte er helt fantastisk, fordi de sprøde mandler supplerer den røgede bacon og broccolien super godt og smager ligeså. Samtidig bidrager de med sunde fedtsyrer. Derfor giver det også god mening, at den er én af bloggens mest populære opskrifter 😉 Den kan serveres som en hovedret, f.eks. sammen med en salat – eller som en forret, frokostret eller mellemmåltid..

Broccolitærte med bacon og mandler3

Klik for større version.

Opskriften er til 4-8 portioner.

Ingredienser
75 g. hvedemel
75 g. grahams -eller sigtet speltmel
1/4 tsk. salt
75 g. koldt smør
1 æggeblomme
2 spk. koldt vand

Tærte fyld
500 g. broccoli (inkl. stokken)
1 lille løg
2 fed hvidløg
100 g. røget bacon skåret i tern
1 håndfuld mandler
2½ dl. cremefraiche eller skyr
2 æg
100 g. revet mozzarella
Havsalt, peber og en anelse muskatnød

Fremgangsmåde
Tærtedej
Kom mel og salt i en skål, smuldr smøret med melet til det ligner revet ost.

Brug hænderne så lidt som muligt. Tilsæt æg og vand, saml dejen til en dejklump. Lad den trække i køleskabet i ½-1 hel time.

Tærtefyld
Skær broccolien i små buketter og stokken i tynde skiver eller tern og blancher dem i letsaltet kogende vand, til det begynder at koge igen, hvor de tages af varmen og skylles under koldt vand – så de beholder farven og sprødheden.

Hak imens mandler groft og løget/hvidløget hakkes fint.

Mandlerne ristes på en varm pande, hvorefter baconet steges på den nu varme pande. I baconfedtet – eller i lidt olie, svitses løg og hvidløg til løgene er glasklare.

Rul imens dejen ud og beklæd en 20-24 cm. tærteform, så kanterne er godt dækket, og prik bunden med en gaffel.

Bag bunden ved 225 graders almindelig varme i ca. 10 min. Bland imens revet ost, cremefraiche, æg, salt og peber til en ensartet masse.

Undlad evt. at bruge alt osten, til æggemassen, da den resterende revet ost, kan bruges til at drysse over tærten, efter alt fyldet er kommet i tærten.

Tag tærten ud af ovnen, fordel alt fyldet i formen og hæld derefter æggemassen over. Til sidst drysses der fx med  det resterende revet ost, over tærten.

Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, ved 200 grader, til æggemassen er stivnet.

Tip!
I denne tærte kan man med fordel anvende grøntsagsrester man måtte have liggende i køleskabet som alligevel ikke bruges. Eksempelvis kan broccolien erstattes af frisk spinat som blancheres før brug.

Prøv at servere tærten med en salat og/eller god cremefraiche dressing, rørt af frisk hakkede urter, en anelse citron, salt og peber. Det smager super dejligt.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Kattekilling says:

    Hej.

    Flot side og nej, i altså..hvor ser denne tærte altså bare lækker ud…

    Den vil jeg lave i morgen…

    Jeg har aldrig lavet en tærte før, så jeg bliver nødt til at spørge: Hvordan skal sådan en opbevares i køleskabet? Skal stykkerne pakkes ind i sølvpapir eller fryseposer? Hvor lang tid ville de kunne holde?

    Undskyld, hvis de er dumme spørgsmål, men jeg er altså ny til den slags.. 😛

    • Hej.
      Tak for de fine ord.

      Jamen det er da helt okay med spørgsmål.
      Du kan filme tærtefadet med almindelig husholdningsfilm eller enkelte stykker i en plastikbøtte. Hvis du så luner den dagen efter, vil den smage mindst ligeså godt som den gjorde på første dagen 🙂

      /Line

      • Kattekilling says:

        Mange tak for svaret Line..

        Jeg har sat denne tærte på madplanen i næste uge.. Mon ikke jeg skriver tilbage, og lader dig høre hvordan det gik…

        Tak endnu en gang! 🙂

  2. Hej: Jeg laver tit især vegetar tærter, MEN jeg syntes at det er svært at få tærte stykkerne hele ned i fryse poserne, jeg bruger en paletkniv, jeg laver altid 2 tærter på en gang, & fryser nogle stykker ned ?? Hvis du har en GOD ide til anden form for emballage til tærte stykkerne, SÅ mail mig gerne på,
    susie38mylov@yahoo.dk

    MVH 🙂 🙂

  3. Den smager intet mindre end fantastisk! 🙂

    Var dog i tvivl om hvorvidt æggemassen skulle over først eller sidst?
    Jeg lagde broccoli, bacon og løg på først og hældte derefter æggemassen over.

    • linelomholt says:

      Tusind tak, for de rosende ord 🙂
      – Jeg beklager, hvis det er lidt uklart i opskriften. Jeg retter det omgående – tak fordi du gør mig opmærksom på det 🙂

      Men det er ment fuldstændigt, som du gjorde, så det er helt rigtigt.
      /Line.

Speak Your Mind

*